Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde 20 gündür kapalı olan köy ve sınır birliklerinin yolları, İl Özel İdaresi ve Karayolları 117. Şube Şefliğinin gece gündüz sürdürdüğü çalışmalarla açılıyor.
Ekipler, yaklaşık 60 kilometrelik yolun yarısını ulaşıma açarken, yaklaşık 20 gündür yolu kapalı olan Yeşiltaş köyü ve Yeşiltaş Karakolu'nun yolu sürdürülen çalışmalar sonucu açıldı. Dağlıca köyü ve köyde bulunan Dağlıca Taburu'nun yolunun ulaşıma açılması için ise çalışmalar sürdürülüyor. Yer yer 10 metreye varan kar kütleleri ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu temizleniyor. Çalışmaları İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiyesi Şefi Fehmi Karaduman ve Karayolları 117. Şube Şefi Esat Erin de yerinde takip ediyor.

ASKERİ BİRLİKLERE ERZAK TAŞINDI
Günlerdir tüm ihtiyaçları hava yolu ile sağlanan Yeşiltaş Karakolu'na yolu açılır açılmaz 10 araçlık gıda, yakıt ve mutfak tüpü sevkiyatı yapıldı. Bu sırada askerler araçlardan inerek bir süre yolun açılmasını bekledi.
Yolu ulaşıma açılan Tuğlu köyü sakinlerinden Halit Düzen, 20 gündür köylerinde mahsur bulunduklarını belirterek, "10 gün boyunca elektriksiz kaldık. Ekipler günlerdir metrelerce yükseklikteki kar kütlelerini temizlemeye çalışıyor. Çocuklarımız 20 gündür okula gidemiyordu. Telefon hatlarında yaşanan arıza nedeniyle 20 gündür iletişimimiz de yoktu. Köyde gıdamız bitmek üzere. Perişan olduk. Köyümüzün yolunu açan ekiplere teşekkür ederiz" dedi.

"18 GÜNDÜR GECE GÜNDÜZ YOL AÇIYORUZ"
Yol açma çalışmalarını yürüten iş makinesi operatörlerinden Nizam Koparan, 18 gündür gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Ben 37 yıldır bu işi yapıyorum. 1992'den bu yana ilk defa bu kadar kar yağdığını görüyorum. Şu an açtığımız yolun birçok noktasına çığ inmişti. Çığ bölgeleri yaklaşık 10 metreyi buluyor. Gece 03.00'e kadar çalışıyoruz, ardından Yüksekova'ya gidip birkaç saat yattıktan sonra tekrar buraya gelip iş başı yapıyoruz. Çığ tehlikelerine rağmen bölgedeki köylerde mahsur kalan insanlarımız için var gücümüzle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
(EÇ-Yİ-GS-Y)

25.01.2013 09:44:20 TSI

Editör: Wan Haber