Silivri'de balıkçı ağlarına 315 kilo ağırlığında ve 5 metre uzunluğunda, daha önce türüne rastlanmamış köpek balığı takıldı.
Alınan bilgiye göre, Silivri'de balıkçılar gece yarısından sonra kar yağışı altında denize açıldı. Hamsi yakalamak için ağlarını denize bırakan balıkçılar, bir süre sonra ağlara ağır bir şeyin takıldığını fark etti. Ağlar çekildiğinde ise herkesi şaşkın eden bir görüntü ile karşılaşıldı. 315 kilo ağırlığında ve 5 metre uzunluğunda bir köpek balığının ağlara takıldığını fark eden balıkçılar büyük şaşkınlık yaşadı. Köpek balığını yakalayan balıkçı Serkan Çokyaşar, "Dün akşam saat 1-2 gibi denize açıldığımızda ilk başta hamsi avına çıktık. Ama çok ağır bir şeyin ağlara takıldığını fark ettik. Baktık ki Marmara ve Karadeniz'de olmayan bir cins. Kızıldeniz'den geldiğini düşündüğüm bir köpekbalığı ağlarımıza takılmış. Bizim Marmara denizinde olmayan bir cins. Etini İstanbul'daki lüks restoranlara satacağım "dedi.
Dev köpekbalığı Silivri Balıkçılar Pazarı'nda sergilenmeye başladı. Köpekbalığını gören vatandaşlar ise yanına yaklaşmakta tereddüt etti. Kısa süreli bir şaşkınlığın ardından köpekbalığının yanına yaklaşan vatandaşlar, fotoğraf çektirdi.
(YE-ÇK-Y)

08.01.2013 14:08:23 TSI

Editör: Wan Haber