Bursa'da, vahşice öldürülen Sema Karakoca cinayetiyle alakalı 101 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. 5 kişinin belli bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığı tahkikatı sil baştan ele alacak olan polis, sır dolu cinayetin faillerini tespit etmeye çalışacak.
Edinilen bilgiye göre, 2 yıl önceki doğum gününde kaybolan Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca'nın cesedi, 1 Mart tarihinde Nilüfer ilçesine bağlı Badırga köyü civarında bulundu. Cesedi parçalara ayrılıp vahşice öldürülen genç kızın sır dolu cinayeti, ekipleri alarma geçirdi. Jandarma, olayla alakalı 6 kişiyi gözaltına alırken, katil zanlısı olduğu ileri sürülen şahıs, Sema Karakoca ile 1 ay önce tanıştığını fakat cinayetle hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Diğer şüpheliler de olayla alakaları olmadığını anlattı. Fakat şüphelilerden 5'i, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, 50 gün sonra avukatlarının yaptığı itirazla 'delil yetersizliğinden' serbest bırakıldı.
Bu arada, 2 yıldır süren soruşturma sona erdi. Savcılık, olayla alakalı olarak teknik takibe alınan ve aralarında tutuklanan 5 şüphelinin de bulunduğu toplam 101 kişi hakkında, takipsizlik kararı verdi. Ayrıca jandarma tarafından yürütülen dosya, polise teslim edildi. Soruşturmayı sil baştan ele alacak olan polis, cinayeti aydınlatmaya çalışacak.
(OSM-SO-Y)

03.02.2013 10:38:17 TSI

Editör: Wan Haber