Selçuk'ta siyasi hareketlilik başladı. Yaklaşan 2014 yerel seçimler kapsamında partilerin aday adayları Selçuk'ta merakla beklenirken, CHP'nin adayının kim olacağı yönündeki tartışmalar başladı. CHP'den aday adayı olacağı yönünde kamuoyundaki söylentilere cevap veren Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, "Ben hizmet için her zaman hazırım. Bu konuda Partimizin ve halkımızın vereceği her türlü göreve hazırım" dedi.
2009 yerel seçimlerinde son kez aday olduğunu açıklayan Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür'ün 2014 yerel seçimlerinde aday olup olmayacağı somut olarak bilinmezken, kamuoyunda; Bütünşehir Yasası kapsamında kapatılacak olan belediyeler arasında bulunan Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık'ın adı dolaşmaya başladı. Herkesin aklındaki sorulara ise Belevi Belediye Başkanı Işık açık sözlülükle cevap verdi. Bürokrat olarak görev yaptığı Ankara'dan sadece hizmet için memleketine döndüğünü, bunu bir vefa borcunu olarak gördüğünü dile getiren Başkan Özcan Işık, öncelikle Belevi Belediyesi'nin kapanması ile başlattığı ve yarım kalacak olan hizmetlerinden dolayı üzüntü duyduğunu söyledi. Göreve geldiği günden itibaren Belevi ve Selçuk bölgesinde istihdam konusunda birçok girişimlerde bulunduğunu kaydeden CHP'li Başkan Işık, bu kapsamda Belevi'nde fabrika alanları açtıklarını, beldenin turizme kazandırılması için de oldukça ciddi girişimler başlattıklarını ifade etti. Bölgede açılacak olan fabrikalarda Belevi ve Selçuk halkının çalışacağını belirten Başkan Işık, ayrıca yine bu konuda girişimlerin ve çalışmaların devam ettiğini, bu çalışmalar sonucunda da birçok vatandaşa iş kapılarının açılacağını duyurdu.
Başkan Işık, Belevi Belediyesi'nin Bütünşehir Yasası nedeniyle 29 Mart 2014 tarihinde kapatılacağını hatırlatarak, bu nedenle 2014 yerel seçimlerinde Selçuk Belediye Başkanlığı için aday olup olamayacağı yönünde kamuoyundaki görüşlerin kendisine de geldiğini söyledi. Bölgedeki çalışmalarının takdir görmesinden ve bundan dolayı isminin Selçuk kamuoyunda anılır olmasından onur ve gurur duyduğunu ifade eden Işık, "Partili arkadaşımızın henüz görevi başındayken bizim böyle bir açıklama yapmamız hoş olmayacaktır. Ancak kendisi ve yönetimi başta olmak üzere, sosyal demokratların ve yurtseverlerin böyle bir görevi bize layık görmesi halinde, biz de görevden kaçmayacağımızı belirtiriz ve hizmetlerimize kaldığımız yerden devam ederiz" dedi.
(NÖS-ERG-Y)

23.01.2013 08:51:08 TSI

Editör: Wan Haber