Şanlıurfa'nın merkez beldelerinden olan Kısas'ta, sular altında kalan ilköğretim okulunda su tahliye edilemediği için çökmeler meydana gelirken, okulun yıkılma tehlikesi bulunuyor. Okul yönetimi, öğrenciler ve okul aile birliği, yetkililerden bu konuda yardım istiyor.
Harran Ovası'nda yüksek su oranının olması ve drenajların tamamlanamaması dolayısıyla 749 öğrencisi bulunan Kısas İlköğretim Okulu'nun zemin katı ve bahçesi sular altında kaldı. Trafonun, kazan dairesinin, malzeme deposunun bulunduğu bodrum katında su seviyesi gün geçtikçe yükseliyor. Okul Aile Birliği Başkanı Ejder Aykut, "Bu bölgede yer altı su seviyesinin yüksek olmasından dolayı bodrum katımız tamamen sular altında. O nedenle elektrik tesisatımızda ve çatıda damlamadan dolayı nemlenme var. Okulda bu sebeple yangın da çıkmıştı. Çocuklarımızın oyun oynadığı bahçe sular altında olduğu için bahçe kullanılamaz halde" dedi.
Okulun spor salonunda ve koridorlarında meydana gelen çökmeler sebebiyle çocuklarını güven içerisinde okula gönderemediğini belirten Aykut, "Çocuklarımızı mecburiyetten gönderiyoruz. Yetkililerden bu işe el atmaları için ricada bulunuyorum" diye konuştu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Okulda incelemelerde bulunulacak. Yapılan inceleme sonucu gerekenler yapılacak" dedi.
(RÇ-SO-Y)

08.01.2013 16:04:13 TSI

Editör: Wan Haber