Kahramanmaraşlı Hüseyin Akgemci, çocukluğunda geçirdiği silah kazasında yüzüne isabet eden 38 saçmayla 54 yıldır birlikte yaşıyor.
1959 yılında meydana gelen olayda henüz 10 yaşında olan Hüseyin Akgemci, "dolma tüfek" olarak tabir edilen silaha bakım yaptığı esnada tüfeğin ateş alması sonucu yüzünden yaralandı. Sol yanağına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Akgemci, yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Akgemci'nin yanağındaki saçmalardan bir kısmı alınsa da yeterli cerrahi müdahale imkanı olmadığı için 38 adet saçma Akgemci'nin yüzünde kaldı. Hayatta kalan ve tek bir saçma dahi gözüne isabet etmeyen Akgemci, yanağındaki kurşunlarla yaşamını sürdürerek bugünlere geldi.
Yaşadıklarını İHA muhabirine anlatan Hüseyin Akgemci, bugüne kadar yüzündeki saçmalar nedeniyle herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını söyledi. "Allah esirgedi" diyen Akgemci, "1959 yılıydı. O zaman ben ilkokula gidiyordum. Evde bulunan tüfeği içi boş sanarak elime aldım. Ama daha önceden doluymuş ve bir anda ateş aldı. Tam sol gözümün etrafına patladı. O anda beni hastaneye kaldırdılar. İşte 50-60 yıl oldu. Şu an yüzümde 38 saçma var ama Allah'a şükür bir tanesi gözüme gelmiyor. Allah saklayınca saklıyor. Bugüne kadar da bir sıkıntı yaratmadı. Çok şükür bugüne kadar yaşadık" diye konuştu.
Yanağındaki saçmaların kurşun olması nedeniyle toksitlenme yapmadığını ve bu durumu ilk gören doktorların da şaşırdığını söyleyen Akgemci, saçmalardan kaynaklanan yaşadığı en büyük problemin X-ray cihazlarından geçmek olduğunu belirtti. Bu durumu esprili bir dille anlatan Akgemci, "Bazen devlet dairesine gidiyorum, belediye olsun, nüfus dairesi olsun. Kapıdan geçerken X-ray cihazı ötüyor. Ben de mahcubiyet duyuyorum. Ancak durumu anlattığımda anlayışla karşılanıyorum. Yani saçmalardan dolayı yaşadığım en büyük sıkıntı bu diyebilirim" şeklinde konuştu.
Akgemci'nin filmlerini inceleyen Vatan Hastanesi doktorlarından Ali Kapukaya ise, saçmaların tek tek ayıklanamadığını söyledi. Kapukaya, "Hastamızın sol yanağında cilt altında çok sayıda saçma dediğimiz küçük ateşli silahtan çıkan metal cisimler mevcut. Ama bunlar cerrahi yolla tek tek ayıklanmıyor. Hastamız mecburen bu durumda kalacak" dedi.
Kapukaya, başka komplikasyonlar gelişmediği takdirde Akgemci'nin mevcut imkanlar dahilinde tedavi edilebileceğini sözlerine ekledi.
(YUT-AKL-CC-Y)

28.01.2013 10:18:16 TSI

Editör: Wan Haber