Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Biz AK Parti kadroları olarak aslında diğer kadrolardan çok farklı anlayışla, yaklaşımla, ahlakla işimizi yapıyoruz. AK Parti kadroları, bu yönetim anlayışını yerleştirmek için aslında çok uzun zamandır uğraşıyor. AK Parti'de öyle hizmet etmek, çok kolay bir iş değil" dedi.
Güngören Belediyesi tarafından her ay düzenlenen "AK Parti Danışma Meclisi 2012 Yılı Değerlendirme Toplantısı", Güngören Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, AK Parti Güngören İlçe Başkanı Ercüment Sever, grup başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Eski Bakan Dinçer, toplantıda AK Parti yönetimi ve milli eğitim konularında değerlendirmelerde bulundu. Dinçer, "Biz AK Parti kadroları olarak aslında diğer kadrolardan çok farklı anlayışla, yaklaşımla, ahlakla işimizi yapıyoruz. Ben bunu bu toplantıda da gördüm. AK Parti kadroları, bu yönetim anlayışını yerleştirmek için aslında çok uzun zamandır uğraşıyor. AK Parti'de öyle hizmet etmek çok kolay bir iş değil" diye konuştu.
"Bizim yaptığımız iş aslında bir bayrak yarışıdır" diyen Dinçer, sözlerine şöyle devam etti:
"Bizden öncekinden bayrağı alırız. Bizim görevimiz aslında bayrağı ne zaman verdik, kime verdik meselesi değil. Bu bayrağı gücümüzle, bütün hızımızla rakiplerimizden daha iyi bir şekilde, daha etkili bir şekilde bir başkasına vermektir. Bayrağı teslim ettikten sonra, bizden sonrakinin koşmasına bakar, onu inceler, denetler, onun daha iyi çalışmasını arzu ederiz. Yapmamız gereken de budur zaten. Bizim iş yapma ahlakımız da bunun üzerine kurgulanır öyle değil mi? Bu açıdan bakıldığında çok şükür, bizler bayrağı bizden sonraki kuşaklara verdik. Geriye baktığımızda çok iyi şeyler görüyorum ben."
Milli Eğitim Bakanlığı'nda sadece İstanbul'un alt yapısı değil, eğitim alt yapısının da kötü durumda olduğunu söyleyen Ömer Dinçer, "Türkiye'deki en kötü illerden birisi İstanbul. Çünkü İstanbul'da sadece derslik başına 45-50'nin üzerinde öğrencinin olduğu yerler var; 55'in 60'ın olduğu okullar var" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda müthiş bir zihniyet değişimi olduğunu söyleyen Dinçer, bunun sadece '4 4 4' sisteminin getirilmesi olarak anlaşılmamasını, "Okullar Hayat Olsun" projesi gibi bir çok projenin hayata geçtiğini anlattı.
Güngören'in alt yapısı hakkında bilgiler veren Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ise, "Güngören ilçesinde yaşayan vatandaşlarımızı daha mutlu edebilmek ve daha iyi bir gelecek sağlayabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Esnafın çok fazla üstüne gitmeden kaldırım, sokak, kavşak düzenlemeleri, trafik sorunları, spor salonları yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
(AR-AS-ET-OK-Y)

02.02.2013 09:19:52 TSI

Editör: Wan Haber