2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminde ilköğretimde eğitim gören çocuklara ücretsiz dağıtılacak ''Okul Sütleri''nin ihaleleri tamamlandı ve ihaleyi alan firmalar, üretimlerine başladı.
Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesindeki okullara dağıtılacak okul sütlerinin ihalesini alan 3 firmanın ortak girişimi olan grupta bulunan Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, ''Okul sütü ihalesine biz Gülsan Gıda olarak, 2 firma ile grup olarak girmiştik ve ihale sonuçlandı. Önceki gün de sözleşmemizi imzaladık. Üretimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin alacakları numuneler in tahlil ve analizleri sonucunda, onların direktifleri doğrultusunda dağıtıma başlayacağız. Bizim almış olduğumuz Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesindeki okullarda ikinci öğretim dönemi başladığında çocuklarımız sütlerini sıralarında bulacaklar'' dedi.
LÜZUMSUZ TARTIŞMALAR
Geçtiğimiz yıl okul sütleri konusunda yaşanan tartışmaların bu sefer yaşanmamasını dileyen Güldüoğlu, ''Çünkü geçtiğimiz yıl çok lüzumsuz, aslı olmayan tartışmaların içine girilerek, bu güzel proje amacından saptırılmak istendi'' diye konuştu.
Geçen sene okul sütleri konusunda yaşanan bütün tartışmalara rağmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ''Okul Sütü'' uygulamasına bu yıl da devam etme kararı aldığını ve kararın sevindirici olduğunu kaydeden Güldüoğlu, şöyle devam etti:
''Okul sütü projesi çok iyi bir projedir. Bu proje sayesinde hayatında süt içmemiş çocuklarımız süt içiyor. Süt üreticilerinin ürünlerini satmakta zorlandıkları dönemde bu proje ile gerçekleşen süt tüketimiyle süt fiyatları da istikrarını korumuş olacak. Pek çok çalışan ve süt üreticisi faydalanmış olacak bu sayede. Geçtiğimiz yıl içinde çocuk okula geldiğinde (karnım ağrıyor) deyince, acaba bu sütten mi, diye iddia edildi ve çocukların karınlarının ağrımasının sütten olmadığının ispatına çalışıldı, bu tür haberler yankı uyandırdı. Aslında böyle olmaması lazımdı. Çok lüzumsuz çeşitli şeyler tartışıldı. (Acaba kalitesiz, sağlıksız sütler mi okul sütü diye çocuklarımıza veriliyor) gibi sorular soruldu. Hayır, en kaliteli süt, paket sütü olur. Kalitesiz süt paketlenemez zaten. Biz kendi markamızla bu piyasaya sattığımız sütle okul sütünün hiçbir farkı yok. Sadece kağıt değişikliği yaparak kendi markamızı da doldurup onu da satmaktayız. Onun için okul sütü ayrı bir süt, bizim kendi markalarımız ayrı bir süt değildir. Bizim gönderdiğimiz sütlerin kontrolleri yapılarak okullara sevkiyatına izin verilmektedir. Onun için bütün aileler, çocuklarına sütü tereddütsüz içmelerini tavsiye etmeliler, içirtmeliler, zorlamalılar. Çünkü süt gerçekten Allah'ın insanlara bahşettiği ürünlerin başında gelir.''
Okul sütlerinin ambalajlarının bir yüzünde Expo-2016 Antalya ve Expo-2020 İzmir'in logoları bulunuyor. Arka yüzünde ise ''Biz geleceğiz, gelecek bizim. Sağlıklı büyüme ve gelişme için süt içelim'' ifadesi yer alıyor.
(ZB-ÖK-E)

01.02.2013 12:10:19 TSI

Editör: Wan Haber