O-3 karayolu E-5 bağlantı yolu üzerinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kazaya, yol üzerinde adres sormak için duran 3 aracın neden olduğu ileri sürüldü.
Kaza, Vatan Caddesi ile E-5 karayolunu birbirinden ayıran yol ayrımında saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya gore, 34 FG 0289 plakalı kamyonet sürücüsü, adres sormak için yolda duran otomobillere çarpmamak için ani fren yaptı. Bu sırada arkasından gelen 34 JR 2853 plakalı otomobil duran kamyonete çarptı. Kazayı son anda fark eden diğer 4 otomobil de kaza yapan araçlara arka arkaya çarptı. Zincirleme trafik kazası sonucu 16 BEJ 62 plakalı aracın sürücüsü hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Boyunluk takıldıktan sonra Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazaya karışan sürücülerden Selami Sünnetçi, "Önde üç tane araç durmuş yol tarifinde bulunuyorlar. Yani biri emniyet şeridinde, biri onun yanında, diğeri de bizim önümüzde. Böyle bir şey var mı bilemiyorum ama şurada 6 kişinin hakkına girdiler" diye konuştu.
Kaza nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluşurken, yoğunluk kaza yapan araçların olay yerinden kaldırılmasıyla yeniden normale döndü. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
(AS-ÇK-CC-Y)

11.01.2013 12:17:58 TSI

Editör: Wan Haber