Muş'ta Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi tarafından başlatılan ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen 'Bir Şans Daha' projesi kapsamında 3 haftada 11 kız öğrenci okula kazandırıldı.
2011 yılının Kasım ayında başlayan proje kapsamında okula gönderilmeyen ve devamsızlık sorunu olan öğrencilerin aileleri ile birebir görüşen proje ekibi, uzun uğraşlar sonucunda 11 aileyi ikna ederek kız çocuklarını okula kazandırmayı başardı. Eve gelen öğretmenler Kızların Eğitimi Projesi (KEP) ve Muş Milli Eğitim Müdürlüğünün Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki 'Kızlarımıza Bir Şans Daha' çalışmasıyla Esra'nın kaydını yaptılar. 17 yaşındaki Esra Çetinkaya, iki yıl kendisini okula göndermeyen babasını öğretmenleri aracılığıyla ikna ederek, 12'inci ayda başladığı okuldan teşekkür belgesi alarak ilk yarıyılı tamamladı. Çetinkaya, 8'inci sınıftan sonra okula gönderilmediğini söyleyerek, nedeni ise hem maddi imkansızlıklar hem de babasının, okula giderse kötü alışkanlıklar edinmesinden duyduğu endişe olduğunu vurguladı.
Çetinkaya, babasının önce eve gelen öğretmenlerle tartıştığını belirterek, "Ben yılmadım. Öğretmenlerim gittikten sonra da babamı ikna etmeye çalıştım. Kolay olmadı ama babamı ikna ettim. Öğretmenlerimle irtibata geçerek tekrar okula başladım. İlk yarıyılda zaman olarak arkadaşlarımdan çok geri olmama rağmen çalışıp teşekkür belgesi aldım" dedi.
Okula kazandırılan öğrencilerden Elif Aksoy da, ailesinin güçlükle ikna edildiğini belirterek, "Öğretmenlerim ailemi ikna etmeyi başardılar. Ortaokuldan sonra okula gönderilmedim. Ama şimdi eğitimime devam ediyorum. Öğretmenlerin ve proje ekipmanları sayesinde derslerimi de düzelteceğim" şeklinde konuştu.
Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi Müdürü Recai Uluğbey ise, Esra Çetinkaya'yı okula kazandırdıkları 11 kız öğrencimizden biri olduğunu belirterek, "Aile ile görüştüğümüzde babası, tamamen maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu gönderemediğini ifade etti. Biz, onun bütün okul ihtiyaçlarını, dersle ilgili bütün ekipmanı proje kapsamında sağlayacağımızı anlattıktan sonra düşünmesi gerektiğini söyledi. İkna süreci içinde bir gerginlik yaşandı. Kızımız zaten okumak istiyordu, annesiyle birlikte babasını ikna etti. Biz de destek olduk. Böylece Esra okula döndü. Çabucak derslere adapte oldu. Teşekkür belgesi aldı" diye konuştu.
'Bir Şans Daha' projesinde; Okul Müdür Yardımcısı Mahmut Karakaya ile birlikte meslek öğretmenleri Pınar Gültekin, Çilem Ataş, Sibel Tokman sorumlu olarak görev yapıyorlar.
(RD-MSA-Y)

15.02.2013 12:14:42 TSI

Editör: Wan Haber