Rizeli bir ailenin 12 yaşındaki çocuğu küçük Yusuf, ömrünün 11 senesini geçirdiği bir hastalık nedeniyle hastanede geçirmek zorunda kaldı. Tedavi için ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen inşaat işçisi baba, kalacak yerlerinin dahi bulunmadığını belirterek yetkililerden acil yardım istedi.
Rize doğumlu olan 12 yaşındaki Yusuf Yıldız hayatının 11 yılını hastanelerde geçirmek zorunda kaldı. 1 yaşındayken Hepatit B Siroz hastalığı tanısı konulan küçük Yusuf gerçekleştirilen karaciğer naklinin ardından yaşam mücadelesi veriyor.
Ömrünün 11 yılını hastanelerde geçirmek zorunda kalan Yusuf Yıldız'ın babası Hızır Yıldız, "11 yıldır çocuğum rahatsız. Onunla uğraşıyorum. Karaciğer nakli oldu. Tam bitti derken sevindik ama ufak kızımda da rahatsızlıklar başladı" diyerek duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Tedavi amaçlı geldikleri İstanbul'da kalacak yerlerinin olmadığını söyleyen Hızır Yıldız, "Hastanede yatıp kalkıyorum. Her şey maddiyata dayanıyor. Her şeyin çözülmesi için para gerekiyor" dedi.
Eşi Fatma Yıldız ve 15 aylık Derya bebek ile ortada kalan inşaat işçisi Yusuf Yıldız, şimdi yetkililerden uzatılacak yardım elini bekliyor.
Yusuf Yıldız'ın tedavisi Avrupa Florence Nightingale Hastanesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde sürüyor.
(OY-AS-ET-Y)

18.01.2013 09:54:45 TSI

Editör: Wan Haber