MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili olarak, "Darısı Kandil'de terör örgütünü yönetenlerin başına" değerlendirmesini yaptı.
MHP'nin Kızılcahamam Kampı'na katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İHA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Kampın yapılacağı otele giderken yolda kaldıklarını söyleyen Vural, "Ülkücü Şehitler Anıtı'ndan dönüşte yolda arabalar kaldı. Önce önümüzde kalan araçları ittik, sonra kendi arabamız kaldı, ittik, başardık. Biz Türkiye'nin yolda kalmasına, patinaj yapmasına izin vermeyen bir hareketiz, her ortamda çareyi buluruz" diye konuştu.
Paris'te işlenen cinayetlerle ilgili olarak da Vural, "Bunun nasıl olduğu, ne bittiği, neden olduğu konusu ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu. Ben açıkçası bu konularla ilgili, bu meselenin siyasi boyutları ve diğer boyutları ile değerlendirmenin olayın arkasındakileri görmekle mümkün olacağını düşünüyorum. Su testisi su yolunda kırılır. Bir uyuşturucu, bir kanlı terör örgütünün yöneticilerinin etkisiz olmasından, Türk milletine kan kusturmasından kimse üzüntü duymamalıdır. Türk milletine kan kusturan, Kandil'de terör örgütünü yöneten, Türk milletine dayatma yapanların da darısı başına. Türk devleti kudretli bir devlettir. Devletimizin terörle mücadele konusunda etkili olması gerekiyor. Bunda üzülecek bir taraf olmadığını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Terör örgütü ile görüşmenin Türk milletine hakaret olduğunu savunan Vural, "Bir terör örgütünü muhatap almak kadar zül bir şey olabilir mi? Millet egemenliği yerine silah egemenliği dayatanlarla müzakere etmek Türk milletine hakarettir, şeref ve haysiyeti ile oynamak demektir. Kürt kökenli kardeşlerimizi Türk milletinden kopartmak, Türk milli kimliğinden kopartarak bu milletin tarihi ile, geçmişi ile, şeref ve haysiyeti ile oynamak demektir. MHP olarak terörün bitirilmesinden yanayız, ama Türkiye bitmesin istiyoruz. Türk milleti ayrışmasın. Demokrasi güçlensin, silahın dayattığı konular meşrulaştırılmasın. Bu konuda son sözü MHP söyleyecektir" ifadelerini kullandı.
Vural, daha sonra kamp yapılan otelin önünde gazetecilerle kartopu oynadı.
(DY-CC-Y)

12.01.2013 13:56:10 TSI

Editör: Wan Haber