Mardin Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir Kürt sorununun çözümü için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iyi niyetli ve samimi olduğuna inandıklarını belirterek, kendilerinin de üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.
Terör örgütünden en büyük zararı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi insanının gördüğünü belirten Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, bu süreçte akan kanın durması için her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi. Kandemir, "Bizimle ilgili bir şey varsa biz de hazırız. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sürece samimi, iyi niyetli yaklaştığını görüyoruz. Biz Türkiye'de yaklaşık 160 bin köy korucuyu bünyemizde barındırıyoruz. Bin beş yüze yakın şehidimiz var, bine yakın gazimiz var yani bu terör sisteminde en fazla zarar gören kurumların başında geliyoruz. Kanla, şiddetle terörün biteceği yok, bir yere de varılamaz" dedi.

"SÜRECE HERKES KATKI SUNSUN"
Kendisinin de bir şehit yakını olduğunu aktaran Kandemir, herkesin bu sürece katkı vermesi gerektiğini ifade etti. Kandemir, "Bu şiddet olaylarını sonlandırmak lazım. Herkesimin, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve şehit aileleri kim olursa olsun bu şiddet olaylarının durmasına katkı sunması gerek. Ben de şehit yakınıyım. Benim amcam da şehit oldu, benim dayım da şehit oldu. Bu olaylar ile kanla, şiddetle bir yere varılamayacağını herkes bilsin, herkesin katkısının olmasını istiyorum. Sayın başbakanımızın gerçekten bu olaya, bu sürece samimi, iyi niyetle yaklaştığını görüyorum. Herkes bu iyi niyeti kullansın, bu şiddete karşı iyi niyetle yaklaşılması durumunda sorunun çözüleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
(MA-AKK-AŞ-Y)

13.01.2013 14:22:03 TSI

Editör: Wan Haber