Konya'nın Beyşehir ilçesinde iki yıl önce geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu için gözyaşı döken Ayşe Öz, oğluna çarptıktan sonra kaçan ve hala firari olan sürücüyü ortaya çıkaracak tanığa 5 bin lira ödül vaat etti.
Beyşehir ilçesinde 10 Şubat 2011 tarihinde Ziraat Odası hizmet binası önündeki çevre yolunda Ali Öz'un (35) kullandığı 42 BCE 30 plakalı motosiklet, kontrolden çıkarak devrildi. Yola savrulan motosiklet sürücüsü Ali Öz, bu sırada plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olduktan sonra kaçan otomobil sürücüsü, aradan geçen 23 aya rağmen bulunamadı. Kazada hayatını kaybeden Ali Öz'ün Derebucak ilçesine bağlı Çamlık beldesinde ikamet eden annesi Ayşe Öz (59), 10 Şubat'ta oğlunun ölümünün üzerinden 2 yıl geçmiş olacağını belirterek, hala olayın failinin bulunmamasına tepki gösterdi. Ayşe Öz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kaza günü oğlunun çalıştığı tekstil fabrikasından mesai bitiminde çıktıktan sonra ikamet ettiği TOKİ'deki evine geldiğini, ardından Esentepe Mahallesi'nde yeni satın aldığı eve bakmak üzere motosikletiyle yola çıktığını anlattı. Seydişehir Çevre Yolu'nda seyir halinde iken Ziraat Odası önüne gelindiğinde üzücü hadisenin yaşandığını ifade eden anne Öz, olaya şahit olan görgü tanıklarının ise çarpan aracın rengi ve modeli ile ilgili değişik ifadeler verdiğini ileri sürdü. Oğlunun kazadan önce kendisini takip edenler olduğunu anlattığını, bu yüzden olaya kaza ihtimali dışında şüpheyle baktığını da dile getiren anne Öz, "İstediğim oğlumun katilinin ortaya çıkmasıdır. Madem kaza idi niçin kaçtı? Oğlum takip edildiğini söyledi. Bir de olaydan sonra cep telefonu nasıl ortadan kayboldu? Bu sorulara cevap arıyorum. 2 yıldır bu olayın faili niçin bulunamıyor?" dedi.

CUMHURBAŞKANINA MEKTUP YAZDI
Oğlunun ölümüne neden olan sürücünün bulunması için Cumhurbaşkanı'na da bir mektup yazarak yardım istediğini aktaran Ayşe Öz, ancak kendisine gelen cevapta Konya Valiliği'ne yönlendirildiğini ifade etti. Valiliğin ise konuyu Cinayet Masası ekiplerine yönlendirdiğini kaydeden Öz, "Cinayet Masası ekipleri, 'biz bunu bulacağız' diye söz verdiler. Ama hiçbir sonuca ulaşamadık. Ben Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, siyasilerimize sesleniyorum. Ne olur benim kanayan yaramı durdurun. Sonuna kadar bu işin peşine bırakmayacağım, bu konudaki mücadelemi sürdüreceğim" diye konuştu.
Başbakan'a da seslenen anne Öz, Beyşehir'de MOBESE kamera sistemi olması halinde bu olayın çok çabuk çözüleceğine inandığını belirterek, "Beyşehir'in bir MOBESE kamerası yok. Eğer bir kamera olsaydı, benim oğlumun katili bulunurdu. Biz yandık, başkaları yanmasın. Bu kameralar bir an evvel takılsın" şeklinde konuştu.

9 YIL ÖNCE DE DİĞER OĞLUNU KAZADA KAYBETTİ
9 yıl önce de Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşanan bir trafik kazasına o tarihte 23 yaşında olan diğer oğlunu kurban verdiğini belirten Ayşe Öz, ancak oğlunun ölümüne neden olan sürücünün kaçmadığını ve cenazelerine kadar katılmaları nedeniyle kendilerinden davacı olmadıklarını söyledi. Beyşehir'deki kazada olay sonrası oğlunun ölümüne neden olan sürücünün de kaçmaması halinde kendisinden davacı olmayabileceklerini vurgulayan Öz, "4'ü erkek 8 çocuğum var. İkisini trafik kazasında kaybettim. Bu da kaçmasaydı, anlatsaydı, dalgın olabilir, cenazesi olabilir, bir yere yetişecek olabilir. İnsanlık halidir anlatsaydı bundan da davacı olmazdık. Oğlumun ölümüyle şu an 3 yaşına giren kızı da yetim kaldı" şeklinde konuştu.
Anne Öz, kazayı görebilecek gizli bir başka tanık olabileceğini de düşündüğünü dile getirerek, "Eğer böyle bir tanık varsa, görmüşse çekinip söyleyemiyorsa, bize değil gitsin emniyete bilgi versin. Böyle bir gizli tanık varsa onu 5 bin lira para ödülü ile ödüllendireceğim" dedi.
(ARÖ-AH-CC-Y)

10.01.2013 11:37:17 TSI

Editör: Wan Haber