Bursa'da bir minibüs şoförü durakta sırasını beklerken soyuldu. İyilik yapmak isterken 600 lirasının çalındığını anlatan şoför, "Ben yandım başkaları yanmasın" diye konuştu. Polis onlarca kişi arasında yaşanan hırsızlığın failini yakalamak için soruşturma başlattı.
Edinilen bilgiye göre, Santral Garaj-Zümrütevler hattında çalışan 49 yaşındaki Mehmet Karayel, durakta sırasını beklerken bir başka şoför arkadaşının kırılan aynasına yardım etmek istedi. Kendi aracındaki yedek aynayı arkadaşına veren Karayel, tekrar aracına geldiğinde soyulduğunu anladı. Şoför mahallindeki çantadan 600 lirayı alan şüpheli, kalabalıktan yararlanıp, sırra kadem bastı. Karayel, şüphelinin yakalanması için bağırsa da hızla olay yerinden uzaklaşan zanlı, izini kaybettirdi.
Olayın şokunu üzerinden atamayan Karayel, iyilik yapmak isterken soyulduğunu ifade ederek, "Arkasından bağırdık ama kimse yetişemedi. Bir an önce yakalanıp, cezalandırılsın. Ben yandım başkaları yanmasın. Gerekli tedbir alınmazsa benzer hırsızlık olayları yarın bir başka arkadaşımızın başına gelecek. Polise haber verdik. Çevredeki güvenlik kameraları inceleniyor" dedi.
Bu arada bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Bursa Minibüsçüler Odası ile toplum destekli polisin ortak projesi kapsamında basılan broşürlerle minibüslerde yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilmek istenmişti.
(OSM-İHS

05.02.2013 09:46:11 TSI

Editör: Wan Haber