Kastamonu'da baraka bir evde yaşayan yaşlı adamın, başka biriyle olan isim benzerliği, sıkıntıya neden oldu. Gayrimenkul zengini sanıldığını ve bu nedenle yardım alamadığını söyleyen vatandaş, yetkililerden yardım istedi.
Kastamonu'nun Aşağı Elyakut köyünde tek odalı baraka bir evde yaşayan Mehmet Mahmutoğlu (78), yaşanan karışıklık sebebiyle, Kastamonu'da aynı ismi taşıyan başka birisiyle karıştırılması sonucu, devletten yardım alamadığını iddia etti.
İsim benzerliği nedeniyle, bir arsa ve 15 apartman dairesi sahibi olarak gözüktüğünü kaydeden Mehmet Mahmutoğlu, bu yüzden kendilerine en son 2011 yılında kömür yardımı yapıldığını, 5 yıldır başka da bir yardım görmediklerini söyledi. Yakacakları olmadığı için çevreden topladıkları çalı çırpıyla ısınan yaşlı çift, tek varlıkları olan tavuklarının yumurtasıyla karınlarını doyuruyor.
Evlerinde içme suyunun da bulunmadığını belirten Mehmet Mahmutoğlu, bazen komşularının kendilerine su getirdiğini kaydetti. Su bulunmadığı zaman 5-6 kilometre yol giderek büyük güçlükle evine içme suyu getiren Mahmutoğlu, yetkililere seslenerek yardım istedi. Şerife Mahmutoğlu da, soğuk kış gününde baraka haldeki evlerinde, çalı çırpıyla ısınmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Tavuklarının yumurtasıyla karınlarını doyurduklarını, ekmek alacak paraları bile olmadığını anlatan Şerife Mahmutoğlu, tavuklarına işaret ederek, "Bu benim tek ekmek param" diye konuştu.
Mehmet Mahmutoğlu ise, artık gözlerinin çok iyi görmediğini ve kulaklarının da işitmediğini sözlerine ekledi. Yaşlı çift, durumun bir an önce çözülmesini isterken, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade etti.
(Vİ-OA-SO-Y)

16.02.2013 14:14:33 TSI

Editör: Wan Haber