Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da, suyla soğuk havanın bütünleşmesi sonucu üst üste konularak değişik figür verilen hurda otomobiller buzla kaplandırılacak.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu ve öğrencileri gece eksi 2030 derece soğuk havada çalışıp hurda otomobilleri buzdan sanat eserine dönüştürecek. Geçen yıl "Mevsimler ve Biçimler" adını verdiği çalışmayla suyla soğuk havanın bütünleşmesi sonucu buzdan göz kamaştıran eserler ortaya çıkaran Kavukçu, bu sene de şaşırtmaya devam edecek.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yan tarafındaki alanda yeni eser için çalışmaya başlayan Kavukçu, yoldan gelip geçmekte olan üniversite öğrencilerini hayrete düşürdü. Vinçle üst üste çekilen ve değişik bir şekilde konumlandırılan hurda otomobilleri gören öğrenciler, bir anlam veremedi.
Herkesin çok şaşıracağı yeni bir çalışmaya start verdiklerini ifade eden Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu, "Erzurum'un iklimini, soğuk havasını anlatabilmek için hurda otomobiller buzdan eserlere dönüşecek" dedi.
Çalışmasının ilk aşaması olarak vinçle hurda otomobilleri yığın şekline getirdiklerini kaydeden Kavukçu, "Gece hava eksi 10'ları bulduğunda öğrencilerimle suyla buz yöntemine başlayacağız. Otomobiller suyla soğuk havanın bütünleşmesi sonucu buzla kaplanacak. Çok şey ifade eden bir sonuç ortaya çıkaracağız. Erzurum geceleri eksi 30 dereceleri görüyor. Suyu havaya fışkırttığınızda yere buz olarak düştüğünü gördük. Kedi damdan dama atlarken donmuş rivayetini de unutmadık. Bu çalışma çok farklı, yaşamdan ölüme kadar çok bütün kareleri sanat dilinde anlatabilecek bir buzdan eser olacak" diye konuştu.
Çalışmanın yaklaşık bir hafta 10 güne kadar tamamlanacağı ve bittiğinde Erzurum halkıyla buluşacağı kaydedildi.
Öte yandan, Mehmet Kavukçu geçen yıl buz tutarak zırh haline gelen ceket ve şapka yapmış, serginin açılışında davetlileri bu kıyafetleri giyerek karşılamıştı.
(AA-AA-AŞ-Y)

23.01.2013 09:50:50 TSI

Editör: Wan Haber