Galasının yapılmasının ardından Türk sinemalarında 1 Şubat'ta gösterime girmeye başlayan "Hükümet Kadın" adlı sinema filmi, çok kısa sürede büyük bir çıkış yaparak sinema dünyasında adından söz ettirmeye başladı.
Mardin'in Midyat ilçesinde çekimleri yapılan ve 8 çocuklu okuma yazma bilmeyen bir kadının belediye başkanı seçilmesinin ardından yaşadığı serüveni komedi tarzında beyaz perdeye uyarlayan sinema filmine gösterilen ilgi, filmin yapımcı ve oyuncu kadrosunu da oldukça sevindirdi. BKM Film yapımı 'Hükümet Kadın' adlı sinema filminin idari yapımcısı Ayşen Sever, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin vizyona girmesiyle birlikte ilk günlerde gişe rakamlarıyla ilgili alınan sonuçların tüm yapım ekibi ve oyuncu kadrosu için gurur verici olduğunu belirterek, "Yapımcı Necati Akpınar'la birlikte yaptık filmi. Ben filmin idari yapımcısıyım. Mardin Midyat'ta 7 haftada çektik filmi ama çok emeğimiz var ve karşılığını da alıyoruz, çok mutluyuz" dedi.
Filmin gişe raporlarının kendilerine gelmeye başladığını, filmi 3 günde 235 bin kişinin izlediğini ve haftanın birincisi olduğunu belirten Sever, "Cem Yılmaz ve Şahan'ın filmini geçtik. Hala artarak devam ediyor, haftayı 500 bin civarıyla kapatacağımızı tahmin ediyorum. Çok yüksek bir rakam. Bu sezonun gişe rekorlarını inşallah bu filmle kırarız. Hedefimiz ve umudumuz o yönde" diye konuştu.

DEMET AKBAĞ'A ÖVGÜLER
Filmin ilk günlerde elde ettiği başarıyı seyircinin çok sevmesine bağlayan Sever, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Çünkü çok samimi bir iş; samimi iş yapınca mutlaka seyirciye ulaşıyor. İnandığınız yani samimiyetle kucakladığınız iş, mutlaka seyirci tarafından da kucaklanıyor. Bu çok önemli. Demet Akbağ gibi dev bir oyuncu var başrolde oynayan. Demet, olağanüstü bir performans sergiledi. Çok iyi bir oyuncu olduğunu bir kere daha gösterdi. Yani, Akbağ'ın birçok filmi çok başarılı. Burada da çok büyük bir rol üstlendi. Filmin neredeyse tamamında var, tek başrol diyebiliriz. Filmi, Demet Akbağ taşıyor. Ama mutlaka izlenmesi gereken bir performans diye düşünüyorum. Komedi filmi zaten. Mardin Midyat'ta 1956 yılında geçiyor. Güneydoğu'nun ilk kadın belediye başkanı, okuma yazma bilmeyen, 8 çocuk annesi bir kadının bir anda başkanlık koltuğuna oturduğunda başına gelen olaylar zinciri ve onun bir başarı hikayesi ve aslında yine bir kadın başarı hikayesi. Çok hoş bir komedi diliyle anlatılıyor film. Çok eğlenceli bir iş oldu. Dolayısıyla gidenler de çok mutlu çıktığı için kulaktan kulağa çok yayıldı."

FİLM, HER YAŞA HİTAP EDİYOR
Filmin her yaşta, her kesime hitap ettiğini anlatan Sever, "Genel seyirciye hitap ediyor, yaş sınırımız yok. Çoluk çocuk herkesin ailesiyle birlikte izleyeceği güzel bir film oldu. İlk üç günden sonra tüm yurtta seanslar çoğaltıldı, yeni salonlar açıldı. Bu tabi çok hoş. Çok büyük ilgi var filme" diye konuştu.
Filmin topluma verdiği mesajlar konusunda da konuşan Sever, "Yani bir görevin başındaysanız, o göreve inanırsanız, mutlaka başarılı olursunuz. Bunu anlatıyor film. Yani okuma yazma bilmeyen bir kadının 1956 yılında belediye başkanı olması takdir edersiniz ki, hiç kolay bir şey değil. Onun inancı başarıyı getiriyor. Bu aslında herkes için geçerli bir kural. Bu film işte onu anlatıyor. İşiniz ne olursa olsun mutlaka inanmalısınız ve sevmelisiniz. O zaman başarı geliyor" dedi.
Sever, filmin çekildiği Mardin'de birçok dinden insanın bir arada yaşadığını, aynı zamanda o bölgede kardeşliği anlatan bir film olduğunu da söyledi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başdanışmanı Ahmet Sever'in eşi olarak Konya'nın bir gelini olduğunu da anımsatan Sever, Konya'da da filmin gösterime girdiğini, Konyalılar'ın da filme gelerek izlemesini istediğini ve izleyicilerin pişman olmadan çok mutlu ayrılacağını söyledi.

FİLMİN KÜNYESİ VE HİKAYESİ
'Hükümet Kadın' adlı filmde Demet Akbağ, Ercan Kesal ve Bülent Çolak başrol oynuyor. Aynı zamanda filmin senaryosunu yazan ve yönetmeni Sermiyan Midyat da filmde rol alıyor.
Midyat'ta yaşayan, 8 çocuk annesi Xate okuma yazması olmayan bir kadındır. Fakat çevresindekilerden tek farkı kocasının Midyat Belediye Başkanı olmasıdır. Bir gün, hiç beklenmedik biçimde kendisini Midyat'ın Belediye Başkanı olarak bulur. Ev kadını olarak ne kadar işinde iyiyse, çocuklarına rağmen başkanlığı da o kadar iyi götürmeye niyetlidir. Kısa zamanda 'Hökümet' gibi kadın olduğunu kanıtlayan Xate, her türlü problemi de kendi kadınca yöntemleriyle çözmenin yolunu bulur. Artık sadece Midyat halkı için değil, ülkedeki diğer insanlar için bile hayat eskisi gibi olmayacaktır. Ünlü oyuncu Sermiyan Midyat'ın yazıp yönettiği komedi filmi Güneydoğu'da yaşayan ve görev yapan ilk kadın belediye başkanının, sekiz çocuklu Xate'nin hikayesini beyazperdeye aktarıyor.
(ARÖ-FM-ÖZ-Y)

08.02.2013 13:07:55 TSI

Editör: Wan Haber