Ankara Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin yeni üyesi olan 22 günlük yavru kaplan Cango, annesi tarafından bakılmadığı için veteriner hekimlerince koruma altına alındı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nin en yeni sakini yavru kaplan Cango oldu. 22 gün önce doğan sevimli kaplan yavrusu, annesi tarafından bakılmadığı için veteriner hekimlerince koruma altına alındı. Annesi Bengal cinsi olan yavru kaplan, Laboratuvar Teknisyeni Yurdagül Özsoy tarafından bir anne şefkati ile bakılıyor. Cango'nun 10 Ocak 2013'te dünyaya gözlerini açtığını söyleyen Özsoy, yavru kaplana bir insan yavrusuna bakar gibi bakıldığını belirterek, "2 saatte bir mama veriyoruz. Bebek gibi gazını çıkartıp, tuvalet ihtiyacını gideriyoruz" dedi.
Yavru kaplan Cango'nun içerisinde kedi sütü maması bulunan biberonla beslendiğini dile getiren Özsoy, 1 kilo 350 gram ağırlığında doğan sevimli kaplanın şimdi yaklaşık 2,5 kiloya ulaştığını belirtti. Özsoy, "1 ayı geçtikten sonra yaşama şansının daha da artacağını düşünüyoruz. Annesi tarafından bakılmayıp reddedilen yavru kaplanların yaşama şansı yüzde 10 civarı. Kendisi Bengal cinsi bir dişi ve erişkinleri yaklaşık 250 kiloya kadar ulaşabiliyor" diye konuştu.
Yavru kaplanın 3. aydan sonra kafes ortamına alınacağını ifade eden hayvanat bahçesi yetkilileri, erişkin olmaya başladıktan sonra sevimli kaplanın kendilerini yemek olarak göreceğini belirtti.
(PS-CC-Y)

01.02.2013 13:32:33 TSI

Editör: Wan Haber