Alkolü fazla kaçırıp uçakta uyuya kalan iki yolcunun kapanmayan cep telefonları ile cereyan eden ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda tekme tokat kavga görüntülerine sahne olan haberde olaya sebebiyet verdiği iddia edilen Hakan Teymur o anları anlattı. Ege Üniversitesi'nde görevli doktor olduğunu ifade eden Teymur; "O iki sarhoştan biri ben değilim. Üniversitede çalışan bir doktorum. Bu durumdan dolayı da kötü bir imajım oluştu. Yasal hakkımı arayacağım" dedi.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yaşanan kavganın nedenini özetleyen Teymur yolcuların uçağa alkollü olarak bindiklerini ve uyarılara rağmen cep telefonlarını kapatmadıklarını belirtti. Teymur yaşanan olayı şu sözler ile anlattı: "Uçak kalkmadan cep telefonlarının kapatılması için anonslar yapıldı. Ama adı geçen şahıslar telefonlarını kapatmadılar. Uçakta bulunan yolcular duruma isyan ettiler. Kimseyi dinlemediler, sızıp kaldılar zaten. Uçak havalanırken beyefendiler uyurken telefonlardı çaldı. Yolcular da 'siz bizim hayatımızı tehlikeye atıyorsunuz' diye serzenişte bulundular. Daha sonra kabin ekibi şahısları uyandırmaya çalıştılar ama sonuçsuz kaldı. Uçak indikten sonra otobüse bindik. Ben ön taraftaydım. Adı geçen şahıslar orta taraftaydı. Arkada da şikayetçi olan vatandaşlardan biri ile münakaşaya başladılar. Daha sonra adama vurdular. Sonra da itiş kakış yaşandı. Biz de ayırmaya çalıştık. Olay çıkmasın diye. Saldırı devam etti. Bana da vurdular. Ama şikayetçi olmadım. Otobüsü durdurduk. Kapılar açıldı aşağıya indik. Olay durmadan devam etti. Şoför gelince şoförün üzerine de yürüdüler. Mağdur olan beyefendiyi biz şoför mahalline soktuk. İki arkadaştan biri şoför mahallinde beyefendiyi darp etti. Eşyalarını aldım otobüsten daha sonra gelen bir başka otobüse geçtik. Bana niye vuruyorsunuz? Dediğim zaman çok ağır hakaretlerde bulundular. Gözleri dönmüştü zaten. Yanlış haberden dolayı kendi hakkımı savunacağım. Ben insanlık görevimi yapıyorum. O kadar kişi içinde mağdur adamın lehine tanıklık ettim. 4 saatimi karakolda geçirdim. Buna rağmen böyle bir durumun içine sokuldum. Haberden sonra telefonlarım susmadı. Herkes 'Ne oldu? Senin adın geçiyor' diye sorular sordular. Konuya açıklık getirdim ancak medyada bu şekilde ismim anılıyor. Adımı yazıyorum internete gözaltına alındığım yazısı ile karşılaşıyorum. Ben gözaltına alınmadım. İfade verip evime gittim."

'YASAL HAKKIMI ARAYACAĞIM'
Medyada çıkan haberlerde alkollü kişilerden biri olarak adının geçtiğine tepki gösteren Teymur; "Benim ve bir arkadaşımın telefonumu kapatmadığımızdan olay çıkardığımız gibisinden saçma bir haber mevcut. Görüntülerde ben olayda aksine o beyefendilerin saldırdığı adamı korumaya çalışan olayla hiçbir alakası olmayan biriyim. Yalnız biz olayı şikayet etmek için karakola gittiğimizden benim ismim olayda bir şekilde geçiyor. O iki sarhoştan biri ben değilim. Üniversitede çalışan bir doktorum. Bu durumdan dolayı da kötü bir imajım oluştu. Bazı kanallarda, internet sitelerde bizim görüntülerimiz var. Zannediliyor ki ben o adamla birlikte olay çıkardım. Halbuki ben darp edilen Teyfik Çağlan'a yardım etmeye çalıştım" dedi.
(AH-ÖK-Y)

14.01.2013 15:48:43 TSI

Editör: Wan Haber