Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden kısa süreli ulaşıma kapanan Hakkari-Van karayolunda mahsur kalan yolcular duruma tepki gösterdi.
Onlarca köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı Hakkari'de, yolların biran önce açılması için İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yer yer çığların indiği Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak karayolunun ise belirli aralıklarla kapandığı belirtildi. Karayolları 114. Hakkari Şube Şifliği yetkilileri ise, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Şırnak güzergahında yolculuk yapanların olası çığ tehlikelerine karşı dikkatli olması uyarısında bulundular.
Sabah saatlerinde Hakkari'den Van istikametine giden onlarca sürücü ise, Hakkari-Van sınırında yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden zor anlar yaşadılar. Sürücüler araçlarına zincir bağama telaşı içersine düşerken, araçlardan inen yolcular ise bir süre yolda beklemek zorunda kaldılar. Van'a giderken yolda mahsur kaldıklarını belirten bazı yolcular, Van'ın Başkale ilçesi sınırında karayolları ekiplerinin yolu zamanında açmamasına tepki göstererek, açılan yolun ise iyice temizlenmemesi üzerine birçok aracın yolda kaldığını ifade ettiler.
(FT-MSA-Y)

30.01.2013 10:57:45 TSI

Editör: Wan Haber