Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi Belediye Başkanı Emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu, tutuklu askerleri ortada bir kanıt yokken cezaevinde tutmanın son derece yanlış olduğunu belirterek, ''Orta Doğu'nun örnek ülkesi olarak hukuksuzluğa çözüm bulmamız gerekir'' ifadelerini kullandı.
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, ister Silahlı Kuvvetler mensubu olsun isterse sivil kurumlara mensup kişiler olsun, yargı süreci uzadığı zaman dünyanın her yerinde adaletin yerine gelmemiş sayıldığını bildirdi. Selmanpakoğlu, ''Gecikmiş adalet adalet değildir, diye artık deyimler üretilmiştir. Bunları biz üretmiyoruz, batılılar da yıllarca bunu söylemişlerdir. Başbakan burada gecikmeli de olsa bir rahatsızlığa parmak basmıştır. Gereğini yapmak da hükümete ve yargıya düşüyor. Tabii Başbakanın ağzından böyle bir şeyin dile getirilmesi, bunun çok ciddi bir konu olduğunu hukukçulara ifade etmek anlamına gelir ki mahkemelerin de gereğini yapmaları gerekir'' diye konuştu.
Yıllardır insanları içeride tutup ondan sonra, 'Pardon, affedersin biz işte ancak araştırdık' gibi kaçamak açıklamaların son derece demokrasi dışı bir anlayış mantığı olduğunu ifade eden Selmanpakoğlu, ''Hele hele biz hukuk devleti olmak için bölgemizde özellikle Orta Doğu bölgesinde örnek bir ülke olduğumuzu iddia ediyorsak, Atatürk'ün hukuk devleti kurma çabalarını da benimsemiş olduğumuzu ortaya koymaya çalışıyorsak, o zaman bunu kanıtlamamız lazım. Bunun kanıtı da insanları cezaevinde çürütmemektir'' ifadelerini kullandı.

"CHP'DE ASLA IRKÇILIK OLMAZ"
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, son günlerde CHP'ye yöneltilen ırkçılık suçlamaları ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Selmanpakoğlu, ''CHP'de asla ırkçılık olmaz. Bırakın CHP'yi, hiçbir siyasi parti Türkiye'de ırkçılık yapmaz, yapamaz'' şeklinde konuştu.
CHP'li Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'e de sahip çıkarak, "Ben onun böylesine ırkçı bir davranış içerisinde olduğunu asla düşünmüyorum" dedi. Selmanpakoğlu, şöyle devam etti:
''Cumhuriyet Halk Partisi'nin ırkçılık yapması bir defa mümkün değil. Bırakın CHP'yi, Türkiye'de hiçbir parti ırkçılık yapmaz, yapamaz. Bu Anayasa'ya aykırıdır. Anayasa'da kanun önünde herkes eşittir. CHP'nin bir özelliği var, görüş ayrılıkları da olsa çok rahat ortaya atılır, tartışılır, konuşulur ve bir sonuca varılır. Aslında bu parti içi demokrasinin de bir özelliğidir. CHP'de ırkçılık yaptığı söylenen kişi Birgül Ayman Güler'dir ama ben Birgül Ayman Güler'in gazetedeki yazısını tekrar tekrar okudum ve o başka bir şey anlatıyor. O, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünüp parçalanmaması için tam tersine ırkçı bir anlayış içerisinde, birtakım etnik takımlara ve etnik kökenlere özel ayrıcalıkların verilmemesi gerektiğini söylüyor. Tabii bunu ifade ederken de bir üniversite hocası profesör olduğu için üniversite hocası gözüyle bunu ortaya koydu ama tam anlaşılmadı, ırkçılığa çevrildi. Ben Birgül Ayman Güler'in ırkçılık yaptığını hiç sanmıyorum. Birgül Ayman Güler, tam tersine her fırsatta demokratik bir milletvekili olduğunu ortaya koyan bir kişidir ama öyle değerlendirilmiştir. Tabii Genel Başkanımız da söyledi, bir milletvekili konuşurken biraz daha dikkatli olmalı, bir başka anlama çekilmeden konuşmalı diye ifade etti ve uyarısını da yaptı. CHP'de ırkçılık olayı olmaz.''
Açıklamasının devamında, ''CHP'de vatan sevmek, vatanın bölünmez bütünlüğünü savunmak, ırkçılık anlamına gelmez'' diyen Selmanpakoğlu, ''Herkes bunu savunmak zorunda, her vatandaş bunu savunmak zorundadır. Kesinlikle etnik kökenleri ortaya koyarak ayrıcalık yoluna gitmememiz lazım. Konuyu biliyorsunuz, ana dilde mahkemede savunma yapılabileceğine dair bir gelişmeydi bunlar. Şimdi bunu bugün Türkiye'de insanlar ile tek tek görüşseniz yüzde 70'i Türkiye Cumhuriyeti'nin tek bir dili vardır ve mahkemelerde o kullanılır ve o tek dilin kullanılmasından yanayız, derlerse ırkçılık yapmış olmazlar'' ifadelerini kullandı.
(COŞ-ZB-GS-Y)

02.02.2013 11:38:20 TSI

Editör: Wan Haber