Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Hacettepe Üniversitesi'ndeki soruşturmaya ilişkin, "Bugün mahkememiz bu 4 kişiden birinin bir hakkını yürütme durdurma kararı vermiş ve maalesef bu arkadaşımız da elimizdeki bazı CD'lerin alınması girişiminde bulundu" dedi.
Hacettepe Üniversitesi'nde yürütülen bir soruşturma çerçevesinde 2'si profesör, 2'si de doçent 4 doktor açığa alındı. Girişimsel Nöroradyoloji'de görevli doktorlara, yolsuzluk iddiaları nedeniyle el çektirildiği öğrenildi.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, İHA'ya, soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Olayın uluslararası bir firmanın kendi ülkesinde rüşvet verdiğini açıklamasıyla başladığını belirten Prof. Dr. Tuncer, Türkiye'de de bir üniversite hastanesinin isminin geçtiğini söyleyerek, "Bizde de bazı sıkıntılar olduğu ihbarını aldık ve bir süredir detaylı olarak inceliyoruz. Detaylı olarak bu konunun arkasındayız ve çerçevesini çizmeye başlıyoruz" dedi.
Olayın bazı delillerle birlikte aşağı yukarı boyutunun ortaya çıkmasıyla ve delillerin karartılması ihtimalinin de söz konusu olmasıyla, soruşturmacının da önerisiyle birlikte ilgili kişilerin görevden alınmasının kararlaştırıldığını ifade eden Prof. Dr. Tuncer, olayın boyutunun çok büyük olduğuna dikkat çekerek, "Biliyorsunuz Hacettepe Üniversitesi döner sermayelerinde bir türlü kapanmayan borçlar vardı. 270 milyon lirayla devralmıştık geçen yıl. 200 milyona düştü borcumuz. Ama hala gelir gider tablomuzu düzenli bir raya oturtamadık. Bunun nedenlerini de araştırırken bazı ipuçları ortaya çıktı. Tabii bu deliller çok önemli olduğu için delillerin verilmemesi adına bir kısıtlama kararı aldık" diye konuştu.

"EĞER SAĞLIKLI KARAR VEREMEZSEK ÜLKEMİZİN PARASI YANMIŞ OLACAK"
"Bir mahkememiz, görevden uzaklaştırılan bu 4 kişiden biri bir hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermiş bugün ve maalesef bu arkadaşımız da elimizdeki bazı CD'lerin alınması girişiminde bulundu" diyen Prof. Dr. Tuncer, şunları kaydetti:
"Bu çok ciddi bir durumdur. Bunu biz ülkemiz için yapıyoruz. Bu bizim gördüğümüz kadarıyla uluslararası dolandırıcılığın bir parçası olma durumunda olabilir. Emin değiliz ama buna ait delillerimiz var elimizde. Eğer sağlıklı karar veremezsek ülkemizin parası yanmış olacak."
(PS-ÖZ-Y)

07.02.2013 17:38:57 TSI

Editör: Wan Haber