İstanbul'a gezmek için gelen şahıs, Karaköy Meydanı'nda gezdiği sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Cenaze aracının gelmesi için ceset saatlerce yerde bekletilince vatandaşlar duruma tepki gösterdi.
İzmit'ten İstanbul'a gezmeye gelen 55 yaşındaki emekli Mehmet Aytek, Karaköy Meydanı'nda gezdiği sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Aytek'in kriz geçirdiğini gören vatandaşlar hemen yardıma koşarak, olay yerine ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolde Aytek'in öldüğü anlaşılırken, olay yeri inceleme ekipleri de bir dizi incelemelerde bulundu. Daha sonra inceleme için savcının gelmesi beklendi. Yaklaşık 4 saat boyunca cesedin yerde bekletilmesi ise vatandaşların tepkisini çekti. Çevredeki turistler de şaşkın gözlerle yerdeki cesede baktı.
Olayı haber alıp Karaköy Meydanı'na gelen Mehmet Aytek'in bir arkadaşı, "Kalp krizi geçirmiş. Birisi görmüş, doktor müdahale etmiş ama kurtaramamış. Emekli memur, İzmit'te kalıyordu. Buraya gezmeye geldi. Cenaze aracını bekliyoruz, hala gelmedi" dedi.
Uzun süre yerde bekletilen ceset, daha sonra Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
(MH-ÇK-CC-Y)

28.12.2012 11:57:36 TSI

Editör: Wan Haber