Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) 7-10 Şubat 2013 tarihlerinde gençlerin toplumsal barışa katkı sunmaları için Diyarbakır'da Gençlik Konseyi düzenliyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) destek verdiği projeyle Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan toplam 350 gencin katılacağı belirtildi. Türkiye'nin 66 ilinden çoğunluğu üniversite öğrencisi gençlerin üç gün boyunca Diyarbakır'da bir araya gelerek, çeşitlik atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenleyeceği bildirildi. Diyarbakır'a gelecek gençlerin ayrıca kentin tarihi yerlerini gezerek, şehir hakkında bilgileneceği belirtilirken, projenin ana temasının toplumsal barış ve nefret söylemleri olacağı kaydedildi. TOG Diyarbakır Saha Koordinatörü Bahri Telli, toplum gönüllüsü gençlerle birlikte hazırladıkları projede Diyarbakır'a olan önyargının da giderilmesini hedeflediklerini söyledi. TOG'un 2002 yılından beri gençlere toplumsal barışı hedefleyen ve bu amaç doğrultusunda kurulan bir vakıf olduğunu anlatan Belli, "Bu vakıf gençlerin, kendi kişisel gelişmelerini artırmak için, farklı proje ve etkinliklerle, eğitimlerle gençleri güçlendiren bir vakıftır. TOG'un 66 ilde 110 örgütlenmesi var. 2011 yılı içerisinde 38 bin gence hizmet vermiş. Diyarbakır'da toplum gönüllüsü gençlerle beraber, 7-10 Şubat tarihleri arasında bir proje gerçekleştireceğiz. Bu proje gençlik konseyi adı altında yapılacak. TOG bu projeyi yılda 2 kez düzenliyor. 21'ncisine Diyarbakır ev sahipliği yapacak. Diyarbakır'da 7-10 Şubat'ta farklı iller ve farklı üniversitelerden gelecek 350 genci 3 gün boyunca ağırlayacağız. 3 gün süresince atölye, çalıştay ve formlar düzenlenecek. 21. Gençlik Konseyi'nin teması ise, toplumsal barış ve nefret söylemi olacak. Diyarbakır'a gelecek gençlerle 3 gün boyunca bu temayı işleyeceğiz. Buraya gelecek arkadaşlara öncelikle, hem Diyarbakır'a olan önyargı hem de toplumsal barışı işleyeceğiz. Diyarbakır kentinin kültürel anlamda olan güzelliklerini öğreneceğiz. Şehri gezmeye de fırsat bulacağız. Hem kültürel geziler hem de yereldeki insanlarla sohbet edeceğiz" dedi.
"PROJENİN DİYARBAKIR'DA GERÇEKLEŞİYOR OLMASINI ÖNEMSİYORUZ"
21. Gençlik Konseyi Proje Koordinatörü Seyhan Alu, bu konseye Diyarbakır'ın ev sahipliği yapmasını çok önemsediklerini ifade etti. Alu, "7-10 Şubat tarihlerinde yapılacak bu projenin organizasyon çalışmalarını yürütüyoruz. Amacımız Türkiye'nin dört bir yanından gelecek gençleri buluşturmaktır. Diyarbakır'a gelecek gençlerin, şehre olan önyargılarını gidereceğiz. Bu projenin Diyarbakır'da gerçekleşiyor olmasını çok önemsiyoruz. Belediyeler, işadamları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından finans desteği aldık. Çok olumlu sonuçlar aldık. Bu projede çok güzel şeyleri oluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
(ÜN-AKK-Y)

14.01.2013 10:46:37 TSI

Editör: Wan Haber