Avrupa'nın en modern kan merkezi olan Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi'nin önündeki alana araç giriş çıkışından rahatsız olan bir apartman sakininin şikayeti üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri incelemede bulundu.
Alanın imar planlarında kaldırım olarak görüldüğünü belirten ekipler, kan merkezinin önünde baba denilen bariyer koymak istedi. Kızılay çalışan ve görevlileri, merkezin önünde bariyer konulması durumunda İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki 155 hastaneye hizmet verilemeyeceğini, kan toplama araçlarının merkeze yanaşamayacağı için büyük sıkıntı yaşanacağını belediye görevlilerine anlattı ancak sorun çözülemedi.
Bunun üzerine Ege Bölgesi Kan Merkezi'nde görevli hekim ve çalışanlar, durumu Kızılay yetkililerine haber verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer ve Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök arasında telefon trafiği başladı.
Kent dışında bulunan Dr. Gökay Gök ve yetkililer arasında süren görüşmeler sonunda yarın sabah İBB Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer kan merkezine gelerek durumu yerinde görüp bariyer konulup konulmamasına karar verecek.
Merkezin önündeki alanda yaya ve trafik geçişine engel hiçbir durum olmadığını belirten Kızılay yetkilileri, bariyer konulmasında ısrar edilmesi ve uygulanması durumunda İzmir ve Ege Bölgesi'ne kan akışının sağlanamayacağını belirtti.
Merkezde görevli hekimlerden Tuna Akgün, sabah saatlerinde bariyer koymak için gelen belediye görevlilerinin kendilerine, merkezin yan tarafında bulunan bir apartman sakininin şikayeti üzerine geldiklerini söylediklerini belirterek, görevlileri ikna etmek için ellerinden geleni yaptıklarını, sorunun çözülmemesi üzerine merkez yetkililerine durumu haber verdiklerini söyledi.
Akgün, "Sabah yan taraftaki apartman sakinlerinin şikayeti üzerine belediye görevlileri geldi. Kan merkezimizin tam önünün planda kaldırım olarak görüldüğü gerekçesiyle baba koymak istedi. Ön tarafta yayaların yürümesi için de kaldırım var. Oraya gelen araçlar hiçbir şekilde yayaların güvenliğini ve yürümesini engellemiyor. Sadece kan dağıtımı yapılması için merkezimizin kullandığı bir bölüm burası. Zaten araçlar kısa süreli giriş çıkış yapıyor oraya. Ege Bölgesi'ndeki 155 hastaneye kan dağıtımı yapıyoruz. Aynı anda birkaç hastaneye birden kan çıkışımız olabilmekte. Hastaneler de bazen kendileri gelip bizden kan alıyorlar. En azından 2-3 aracın aynı anda parkedebileceği ya da yanaşabileceği bir alan olmalı" diye konuştu.
(HD-ÖK-Y)

15.01.2013 17:52:45 TSI

Editör: Wan Haber