Türkiye genelinde, diş sağlığına yeterince dikkat edilmediğini söyleyen uzmanlar, bundan dolayı çürümelerin ve diş eti hastalıklarının çok fazla olduğunu belirtti.
Afyonkarahisar'da hizmet veren Özel Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sahibi Diş Hekimi Nevzat Ballıpınar, Türkiye'de ağız ve diş sağlığının en önemli problemlerinin başında diş eti hastalıklarının geldiğini kaydederek, bu hastalıklara zamanında müdahale edilmediği için, dişlerin kaybedildiğini söyledi. Diş bakımına gerekli özenin gösterilmediğini anlatan Ballıpınar, "Ne yazık ki bakımsızlıktan dişlerimizi kaybediyoruz. Dişler çürüdükten bir müddet sonra, kök uçlarında enfeksiyon başlıyor" dedi.

"VÜCUDA DAKİKADA 80 TANE BAKTERİ GİRİYOR"
Enfeksiyon oluştuktan sonra dişler tedavi edilmediği takdirde ve hastanın enfeksiyonlu bir şekilde hayatına devam etmeyi tercih etiğinde, vücutta daha büyük sağlık problemlerine neden olduğuna dikkat çeken Ballıpınar, "Enfeksiyonun zamanında önlemini almazsak, çürümeye başlayan dişlerden vücuda dakikada 80 tane bakteri giriyor. Bu tabloya baktığımız zaman, diş enfeksiyonlarının vücuda verdiği zararlar sonucunda, hastada sebebi bilinmeyen baş ağrıları, sabah yorgun kalkmalar, kalpte uzun zaman süren dejenerasyonlara ve böbreklerde hasara neden oluyor" diye konuştu.

SİVİLCELERE BİLE NEDEN OLUYOR
Diş rahatsızlıklarının vücutta sivilcelere de neden olduğunu belirten Özel Ballıpınar Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği sahibi Diş Hekimi Nevzat Ballıpınar, şunları söyledi:
"Diş hastalıklarının vücuda fevkalade zararı var. Çok sayıda hastanın panoramik ve tomografik görüntülerinden bu tip enfeksiyon kaynaklarını tespit ediyor ve çözüyoruz. Gönül ister ki bu dişler bu seviyeye gelmesin. Dişlerimiz biz bakmadığımız için bu hale geliyor. Biz zamanında değerini bilseydik ve kalıcı tedaviler yaptırsaydık, bu dişler bu hale gelmezdi. Biz hastalarımızı muhakkak polikliniklere bekliyoruz. Diş tedavilerinde artık ilerleyen teknolojinin yardımıyla tedaviler daha hızlı yapılmakla birlikte, daha kalıcı çözümler sunulmakta."
(GC-SK-SO-Y)

18.02.2013 12:44:46 TSI

Editör: Wan Haber