Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı öncesi alarm verdi. Hazırlıklarını tamamlayan belediye ekipleri, kar yağışı öncesinde 110 personel ve 51 araçla tatbikat yaptı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de yapılan çalışmaları yerinde büyük bir titizlikle inceledi.
İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün harekete geçirdi. Kar esnasında yapacakları çalışmaların tatbikatını yapan belediye personeli, vatandaşların mağdur olmaması için seferber oldu. Ekipler kar öncesi son hazırlıklarını tamamlarken, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün yapılan çalışmaları yerinde denetledi. Çalışmaları titizlikle inceleyen Başkan Akgün, ekipleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "51 araç ve 110 civarında personeller her zaman olduğu gibi 24 saat ayaktayız. Vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısı anında giderilecektir. Sıkıntı olmadan tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Biz 35 yıldan beri buna alışkınız. İstanbul'un en zor bölgesindeyiz. 24 saat süreyle tedbirlerimizi devam ettireceğiz. 1 teknik başkan yardımcısı, 1 fen işleri müdürü, 4 bölge amiri, 110 personel ve 51 araçla hizmete hazırız" diye konuştu.
Yıllarca kar temizlemek için deniz suyu kullandıklarını belirten Başkan Akgün, "Tuz konusunda sıkıntımız yok. Çünkü biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tuz deposu bizim belediyemizin tahsis etmiş olduğu TÜYAP Fuar Merkezi'nin önünde yer alıyor. Büyükçekmece denizden geriye doğru giden bir araziye sahiptir. Bi,z tuz yerine deniz suyu kullanıyoruz. Denizden suyu çıkartıyoruz, yokuşlardan aşağı bırakıyoruz ve karı alıp götürüyor. İşi bedavaya getirmiş bir belediyeyiz" dedi.
"Sürekli olarak bir kriz masamız var. 44 0 340 telefonunu arayanlara yardımcı oluyoruz" diyen Akgün, vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanma konusunda da uyardı.
(HÇ-ÖFA-Y)

06.01.2013 15:03:34 TSI

Editör: Wan Haber