Bütünşehir Yasası kapsamında kapatılacak belediyeler arasında bulunan Selçuk ilçesine bağlı Belevi beldesinde, başkanlık görevinin 29 Mart 2014 tarihinde sona ereceğini belirten Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, bu tarihten sonra partisinin kendisine vereceği bir görev olursa, bunu da seve seve yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi.
Belevi Belediyesi'nde ilk dönemini yaşayan ve beldenin kalkınması amacıyla yoğun çaba harcayan Başkan Işık, hayata geçirilmesi için ilk adımlarının atıldığı birçok projesinin yarım kalmasından dolayı da oldukça üzüntü duyduğunu söyledi. Belevi'de tarımsal sanayi alanında büyük yatırımlar yaptıklarını, beldenin turizme kazandırılması için de birçok çalışmalar başlattıklarını hatırlatan CHP'li Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık, "Bu çerçevede bölgemize büyük yatırım yapan ve 2012 Aralık ayında hizmete giren İzmir Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk ile yaklaşık bir buçuk ay sonra faaliyete başlayacak olan, Belevi ve Selçuklu vatandaşlarımın çalışacağı Can Tereyağları Fabrikası'nın beyaz Süt Fabrikası da hizmete başlayacak. Ayrıca mevcut fabrika alanında otoban güzergahında çok sayıda dükkan yapılarak olup, yöreye ve bölgeye ilişkin ürünlerin pazarlanacağı bir merkezin de kurulması planlanmaktadır. Biz Belevi'de tarımsal sanayinin geliştirilmesi anlamında yaklaşık 3 bin dönüm 7.sınıf tarım arazisini tarımsal sanayi alanı olarak planladık. Bu da bölgemize daha çok yatırım, daha çok iş sahası kazandırmak demektir. Şu anda planlaması hala devam eden üç ayrı fabrikanın daha projelendirmesi sürüyor" dedi.
Bütünşehir Yasası çerçevesinde kapatılacak olmalarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Başkan Işık, beldenin turizme yönelik olarak da yatırımları olduğunu, bu kapsamda bölge içerisinde yer alan tarihi Keçi Kalesi'nin herkes tarafından ziyaret edilebilmesi için proje ihalesinin tamamlandığını, yapım ihalesi ile ilgili çalışmaların ise devam ettiğini kaydetti. Belevi girişinde 17 adet yeni işyeri ve bir adet tam donanımlı ekmek fabrikasının hayata geçirileceğini, geçtiğimiz yıl temeli atılan AVM'nin de inşaatının büyük bir hızla devam ettiğini hatırlatan Başkan Özcan Işık, yasa kapsamında belediyelerinin kapatılacak olmasının bu tür projelerin yarım kalmasına neden olabileceğini ifade etti. 29 Mart 2014 tarihinde başkanlık görevinin sona ereceğini ve bu konuda partisinin vereceği göreve hazır olduğunu ifade eden Başkan Işık, "Partimiz ve Genel Başkanımız bize bundan sonra nasıl bir görev verirse, biz onu yapmaya hazırız. Partimi ve bölgemi çok seviyorum. Seçildiğimiz günden bu yana vatandaşın her zaman yanında olduğumuza ve vatandaşa en güzel hizmetleri sunduğumuza inanıyoruz. Çünkü biz hizmet için varız" diye konuştu.
(NÖS-ERG-Y)

09.01.2013 14:43:51 TSI

Editör: Wan Haber