Aksaray'da yaşlı bir kadını ıssız bir yere götürerek kolundaki 5 bileziği gasp etmekten yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan zanlı, bugün çıkarıldığı ikinci mahkemesinde tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaşlı kadın, çalınan bilezikleri 40 yıl çalışarak aldığını söyledi.
Ablası A.A. (22) ve eniştesi E.M. (23) ile birlikte 84 yaşındaki Nigari Ozan'ı ıssız bir yere götürerek kolundaki 5 bileziği gasp etmekten yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Cengiz A. (18), bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Yaşadıklarını İHA'ya anlatan 84 yaşındaki Nigari Ozan, "O gün akşam evimde misafirim vardı. Misafirlerim gittikten sonra daha önceden bir telefonla beni kiralık evim için aramışlardı. Ben de gelin konuşalım demiştim. Misafirlerim gittikten sonra kapı çaldı. Kapıyı açtım ve eve bakacaklarını söylediler. Ben de baktım çocuklar atkıyı falan sarınmışlar, üşümüşler. Üşümeleri geçsin diye 'Eve gelin' dedim. Sonra içeriye girdik ve konuştuk. Sonra gidip evi görmek istediler. Anahtarlarımı aldım, tam çıkıyorduk 'Arabamız var bizim' dediler. Yanımızdaki o çocuğu gönderip hemen arabayı getirttiler. Üç kişilerdi. Bunlar yanlış bir yere döndüler, ben de 'Neden dönüyorsunuz oğlum ev o tarafta değil ki' dedim. Arabaya mazot alacaklarını söylediler. Baktım epey bir gittik, 'Oğlum buraya gelene kadar eve giderdik' dedim. Sonra ben inmek istedim, kapıya sarıldım. Kurtulmak için inmek istedim. 'Siz benzininizi alın gelin, ben burada bekliyorum' dedim" dedi.
İnmek istemesi üzerine ağzını ve gözlerini kapattıklarını anlatan Nigari Ozan, "Ondan sonra hemen ağzıma sarıldı. Beni kendine çekti, gözümü kapattı, kulaklarımı kapattı, öndeki bayan da önden kalktı hemen sol koluma saldırdı. Bileziklerim görünmüyordu. Üzerine çorap giymiştim. Sonra o çorap ile birlikte çıkartacağım diye adeta benim canımı aldı. 'Kızım onlar açılır, ben çıkartayım da vereyim' dedim ama bırakmadı. Elim bile yara olmuştu" diye konuştu.

"40 YIL ÇALIŞIP BİRİKTİRDİM O BİLEZİKLERİ"
Olayın şokunu yaşayan Nigari Ozan, bilezikleri vermeye razı olduğunu bile söylediğini belirterek, "'Oğlum sizin ihtiyacınız varmış, geldiniz, ihtiyacınızı karşılayacak şeyi aldınız. Beni Allah aşkına bırakın' dedim. 'Ben sizi ne şikayet edeceğim, ne kimseye bir şey söyleyeceğim' dedim. Ondan sonra biri birine 'Bıçağı verin de boğazını keseyim' dedi. 'Zaten söylersen, kocanı da öldürürüm seni de öldürürüm' dedi. Ama Allah bana kuvvet verdi, ne korktum ne de strese girdim. Sonra kapıyı açıp beni arabadan itelediler. 'İteleme düşüreceksin beni' dedim. Düşsem kalkamam bir daha. Sonra indim ama sarhoşa dönmüşüm. Herkes yaptığı cezayı çeksin. Hak ettiği cezayı bulsun. Asayiş Şubesi ekiplerine çok teşekkür ederim. O gün bu gündür gece gündüz demeden bunların peşine düştü ve yakaladılar. O bilezikler benim gözümün nuruydu. İnsanlara dantel örerek almıştım o bilezikleri. 30-40 sene öyle çalıştım da aldım o bilezikleri. Böyle bir iş başıma hiç gelmemişti" dedi.
Olayın peşini bırakmayan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı özel ekip, abla A.A. ve dini nikahlı eşi E.M'yi arıyor. 5 Aralık 2012 tarihinde meydana gelen olayda, Laleli Mahallesi'nde kiralık evi bulunan 84 yaşındaki Nigari Ozan'ı arayan Cengiz A. (18), ablası A.A. (22) ve eniştesi E.M. (23), evi kiralamak istediklerini ve evi görmek istediklerini söylemişti. Kendisinin eve gelecek vasıtasının olmadığını söylemesi üzerine yaşlı kadını Hamidiye Mahallesi'ndeki evinden otomobille alan 3 kişi, yaşlı kadını Laleli Mahallesi'nde ıssız bir yere götürerek ağzını kapatıp, boğazına bıçak dayayarak kolundaki 5 adet bileziği alıp kaçmışlardı. Olayın ardından çevredeki vatandaşların yardımı ile durum polise bildirilmişti. Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaşlı kadının ifadeleri üzerine harekete geçen Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı özel ekip, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatmıştı. Olaydan birkaç gün sonra yakalanan Cengiz A., çıkartıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.
(YC-FM-CC-Y)

11.01.2013 17:05:21 TSI

Editör: Wan Haber