Keçiören'de, bir apartmanda komşular arasındaki halı çırpma kavgasında biber gazı ve hortum kullanıldığı iddia edildi.
Bir ilköğretim okulunda 8. sınıf öğrencilerinin, 6. sınıf öğrencilerine biber gazı sıktığı Keçiören'de, bu kez bir apartmanda çıkan aile kavgasında biber gazı vakası yaşandığı ileri sürüldü. İddiaya göre, Keçiören'de bir apartmanda komşular arasındaki halı çırpma kavgasında biber gazı ve hortum kullanıldı. Apartman sakinlerinin gözlerinin önünde gerçekleşen olayda, bir polisin, eşi ve erkek çocuğuyla beraber üst katta oturan komşusunun evini bastığı ileri sürüldü. Polis, üzerinde üniformasıyla kadın ve çocuk komşusuna ailece saldırdı, eşi ise olayın ardından apartmana biber gazı sıktı.
İHA muhabirine konuşan olayın tarafların Yeliz Keskin, "Balkonda halı çırptım diye alt kattaki komşum balkona çıkarak bana ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. Eşi polis, oğluyla beraber bana hakaretler yağdırdı. Ben hiçbir söylemeden içeri girdim. Aynı gün akşam kapı çalındı ve alt komşum kapıyı açar açmaz saçlarıma yapıştı. Beni merdivenlerden sürükleye sürükleye çekerek götürdü. Polis eşi de resmi kıyafetiyle yanındaydı. O da birden bana ve çocuklarıma hücum etti, tehditlerde bulundu, 'sizi öldüreceğim, topunuza sıkacağım, hepinizin derisini yüzeceğim' dedi. Olaya apartman hepsine şahit. Beni o kadının elinden komşularım aldı" ifadelerini kullandı.
"OĞLUMU YERE YATIRIP BACAĞINA JOPLA VURDU"
"Aramızda bu olaydan önce kesinlikle hiçbir şey geçmedi, sadece halı çırpma" diyen Keskin, "Komşularımda da halı, sofra bezi çırpıyor. Burası apartman, bunu herkes yapıyor. Bunu bahane etmesi çok saçma. Eşi polis diye ona güveniyor. Polisin görevi gelip kadınları mı dövmek, onun görevi aksine bizi korumak. Onun gücü bize yetti, oğlumu yere yatırıp bacağına jopla vurdu. Çocuğumun bacağı mosmor, sonuna kadar şikayetçiyim" dedi.
Ailece saldırdıklarını belirten Keskin, olayın şokunu üzerinden atamadığı belirterek, "Bunu bize yapan polis, üniformasına güveniyor, polisliğine güveniyor. Karısı ondan kuvvet alarak, bize saldırıyor, hakaretlere yağdırıyor. Utanç verici bir durum, bizi ne hale getirdiler. Olayı yapan o polis, çocuğumu döven o polis, ama karakolda olaydan haberi yokmuş gibi davrandı" dedi.
"KIZIM, TELEFONDA 'ANNEMİ ÖLDÜRÜYORLAR' DİYE BAĞIRDI"
Baba İhsan Keskin ise, "Olayın olduğu zaman işteydim, kızım telefon açarak, 'baba çabuk yetiş, annemi öldürüyorlar' diye bağırdı. Ben gelene kadar o adam buradan ayrılmış. Bina sakinleri ise ilk anda adamı resmi polis zannederek, müdahale etmemişler. Daha sonra kadın apartman içinde biber gazı sıkmış" diye konuştu.
Polis ve eşini tanımadığını belirten Keskin, "Dün bize 'geçmiş olsun'a gelen akrabalarımızdan biri yine balkona sigara içmeye çıktı. Ona da polisin eşi aşağıdan 'kocam sizi öldürecek, yediğiniz dayak size yetmedi' şeklinde hakaretler yağdırdı. Ama biz devlete güveniyoruz" dedi. "Bizim binada şu an herkes rahatsız, biz huzursuzuz" diyen Keskin, devletin olaya en kısa zamanda el atmasını istedi.
"OLAYIN PEŞİNİ HUKUKSAL OLARAK BIRAKMAYACAĞIZ"
Dün karakolda ifade verdiklerini belirten Keskin, "Biz hiçbir şey yapmadık. Şahidimiz de var. Dün olayı incelemek üzere gelen polislerin yanında bile o kadın bize hakaret etti" diyor. Edilen küfür ve hakaretlere birkaç polisin de tanık olmasına rağmen, kendilerine 'biz ne yapabiliriz, şikayetçi olun' dediklerini aktardı. Keskin, olaya karışan polisin karakolda arkadaşlarıyla sohbet ettiğini ve sanki hiçbir şey olamamış gibi davrandığını söyledi.
"İki bayan bir binada kavga edebilir, gayet normal, insalık hali" diyen Keskin, "Ama ailece evin içinde darp edilir mi, böyle bir kanun var mı, söylesinler. Bu olayın peşini hukuksal olarak bırakmayacağız. Savcılığa dilekçe verdik, avukatımız da var. Ama olayın ardından bizden özür dileseydi biz tatlıya bağlardık, biz bu olayın peşini hukuksal olarak maddi ve manevi ne gerekiyorsa bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.
"BENİ HALININ ÜSTÜNE YATIRIP JOPLA VURDU"
11 yaşındaki Ramazan Keskin ise, "Bir de evimize gelip baskın yaptılar. Kadın, oğluyla beraber anneme vurdu. Sonra o polis kendini polis gibi gösterip evimize girdi. Beni halının üstüne yatırıp jopla vurdu" dedi. Açıklamaların ardından darp raporlarını, ifade tutanaklarını ve apartmandakilerin imzasının bulunduğu şikayet dilekçelerini gösteren mağdur aile, gerekli başvuruları yaptıklarını kaydetti.
(SU-ÖK-Y)

30.12.2012 17:25:01 TSI

Editör: Wan Haber