Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı tarafından geçici süreyle görevden alınan Bilecik'in Bozüyük ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, 2011 yılında düzenlenen 'Ramazan Geceleri' etkinliğinde emniyet teşkilatı hakkında sarf ettiği ağır sözler nedeniyle 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.
Görevden alınmasıyla zor günler geçiren Berberoğlu, 2011 yılı 'Ramazan Geceleri'nde yaptığı konuşmada emniyet mensuplarını hedef almış, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş'u ve teşkilatını ağır sözlerle eleştirmişti. Bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş da Berberoğlu hakkında, kişilik haklarını ihlal ve kamu görevlisini tehdit ettiği gerekçesi ile maddi ve manevi tazminat davası açmıştı. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve geçtiğimiz günlerde sonuçlanan dava sonrasında Ahmet Berberoğlu 5 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilirken, davanın ise halen devam ettiği öğrenildi.
2011 yılında Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ramazan Geceleri' etkinliğinde Bozüyüksporlu futbolcuları da arkasına alarak halka seslenen Berberoğlu, Bozüyükspor ile Bandırmaspor arasında Bilecik'te oynanan hazırlık maçında çıkan olayları hatırlatarak, "Bozüyük'teki emniyet güçlerine sesleniyorum. Bilecik'te bize 90 dakika küfür ettiler. Arkamda Bilecik emniyet müdür yardımcısı oturuyordu. Kendisine şunu dedim; 'El insaf 45 dakikadır küfür yiyoruz. Sen bunları duymuyor musun? Biz Bozüyük'te la desek bizi karakola götürüyorsunuz. Bunlar küfür ediyor birisine dokunmuyorsunuz. Size yazıklar olsun' dedim. Buradaki emniyet müdürlüğündeki arkadaşlara sesleniyorum. Sakın ola ki burada Bozüyük stadımda benim çocuklarıma dokunmayın. Onların filmini çekip, tutanak tutarak ceza yazmaya kalkarsanız, Bozüyük'ü sizin başınıza yıkarım. Stada giremezsiniz. Tekrar söylüyorum. Bilecik emniyeti nasıl yapıyorsa öyle yapın. Bizim çocuklarımıza karışmayın. Biz onları hallederiz. Onlar o kadar arsız edepsiz çocuklar değil. Onlar nasıl tezahürat edeceklerini ne yapacaklarını çok iyi bilirler. Şimdi size Bileciklileri üzecek sizleri sevindirecek bir haber vereyim. Hüseyin Anıl kardeşimizin şerefine, onun hatırına tüm teknik heyet ve futbolcularımız ant içtik. Bozüyükspor için bu yılı Hüseyin Anıl yılı ilan ettik ve Bank Asya'ya çıkmaya yemin ettik" ifadelerini kullanmıştı.
Öte yandan, 2011-2012 sezonu öncesi Bilecik Şeyh Edebali Stadı'nda 1-1 sonuçlanan Bozüyükspor Bandırmaspor hazırlık maçı sonrası Bozüyüksporlu taraftarların bulunduğu taraftar otobüsleri taşlanmış, otobüste bulunan 11 yaşındaki Hüseyin Anıl Cırbın, sol gözüne isabet eden taşla tek gözünü kaybetmişti.
(İC-KÇ-YS-AŞ-Y)

01.01.2013 11:16:29 TSI

Editör: Wan Haber