Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, bir televizyon programında BDP'li kadın milletvekilini örnek vererek yaptığı açıklamayı değerlendiren BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Arınç, bazen hakaretvari açıklamalarda, bazen de bu tip olumlu açıklamalarda bulunuyor, ne dediği belli olmuyor" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında,''Bir BDP'li kadın vekile çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşındaki bir genç kızken Diyarbakır Cezaevi'nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım'' diye açıklama yapmıştı. Bu açıklamayı değerlendiren, Milletvekili Altan Tan, Bülent Arınç'ın bu tür açıklamaları önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Bu tür konuşmalar elbette önemlidir. Fakat sayın Bülent Arınç'ın ne dediği belli değil. Bazen hakaretvari bir üslup kullanıyor, bazen de bu tip açıklamalar da bulunuyor. Aslında birkaç gün doğru düzgün bir kaplıca tesislerinde dinlenip, daha sonra ne söylemek istediğini, bir konuyla ilgili durduğu yer neresidir, çözüm önerisi nedir gibi durumları anlattırsa, biz de kendisi de rahat eder. Sürekli uzaktan bir havuç gösterip, arkasında da sopayı elinde tutmak bir siyaset değildir. Bu havuçları AK Parti'deki tavşanlara gösterebilir. Etrafta bu havuç meraklısı çok tavşan var. Ama önemli olan doğru düzgün bir yemek sofrası hazırlamaktır. Bu işin çözümü budur. Devlet bu konuda, devlet derken hükümeti de Başbakan'ı da Bülent Arınç'ı da kastediyorum, bunlar ne düşünüyorlar? Bir gün çıkıp diyeceksiniz, Kürtçe medeniyet dili midir, diğer gün Milli Eğitim Bakanı Bingöl'e gelip, önümüzdeki yıl, hükümet olarak Zazaca kitap hazırlayacağız, Kurmanci-Zazaki ayrıdık bilmiyorduk diyerek, başka bir hile hurda peşinde koşacak. Başka bir gün Bülent Bey, duygusal laflar edecek, Başbakan, Kürtçe anadilde eğitim ülkeyi böler diyecek. Kardeşim, oturun doğru düzgün ne yapacağınıza karar verin, verdiğiniz kararı da önümüze getirip, müzakere edelim doğru olan ne varsa destek oluruz."
Bülent Arınç'ın yaptığı Abdullah Öcalan ile ilgili açıklama konusunda ise, BDP'li Tan, "Abdullah Öcalan'ı eve çıkarmak veya siyasi bir af konuları hepsi konuşuluyor. Ama bunları böyle bölük pörçük, bir gün ümit verip, öbür gün sopayı göstererek, bozmak ve karıştırmak yerine yürekli siyasetçilere ihtiyacımız var. Seçimi, başkanlığı, Cumhurbaşkanlığını düşünmeyen, doğru düzgün yürekli siyasetçilere ihtiyacımız var. Yürekli siyasetçiler, projelerini ortaya koyarlar, biz de doğru bulursak destekleriz" dedi.
(ÜN-MET-AŞ-Y)

17.12.2012 13:17:11 TSI

Editör: Wan Haber