Selçuk ilçesine bağlı Barutçu Köyü halkı, bazı kişilerin usulsüz olarak arazileri üzerine geçirdiklerini öne sürdüler. Konuyla ilgili köy halkından 88 adet imza toplanıp, ilgili kurumlara gönderildi. Vatandaşlar, konunun biran önce düzeltilmesini, köyün arazilerini geriye verilmesini istediler.
Bu konuyu tamamen tesadüfen ortaya çıkardıklarını ifade eden Baratçulu Mehmet Kırlıoğlu ve Süleyman Kırlıoğlu, Orman Bakanlığının çıkardığı Özel Ağaçlandırma Yasası kapsamında Eski Barutçu Kuş Uçumu Mevkii'nde 500 dönüm arazi kiralamak istediklerini, bunu öğrenip Selçuk Orman İşletme Şefliğine müracaat ettiklerini, aldıkları cevaba da oldukça şaşırdıklarını ifade ettiler. Söz konusu arazinin 2011 yılında Meryem K. tarafından alındığını, bu konuda işlemlerin devam ettiği yanıtı alan Mehmet Kırlıoğlu ve Süleyman Kırlıoğlu, konuyu Barutçu Köyü Muhtarı Mehmet Kıroğlu'na ilettiklerini, ancak muhtarın kendilerine verdiği yanıtı da şaşırtıcı bulduklarını dile getirdiler. Muhtar Kıroğlu'nun kendilerine, konuyla ilgili duyuruyu muhtarlık binası ve köy camisi camına astığını söylediğini belirten Barutçulu Mehmet Kırlıoğlu, hemen harekete geçerek tüm köy halkına konuyu sorduklarını, ancak ne köy muhtarlığında, ne de camiinin camında bununla ilgili herhangi bir asılı belge görmedikleri yanıtını aldıklarını, hatta cami imamı Mehmet Ali Tanrıkulu ile bazı azaların da bu konudan haberinin olmadığını öne sürdüler.
Arazinin satışına itiraz etmek için 88 imza topladıklarını dile getiren Mehmet Kırlıoğlu, "Bu arazi içerinde atalarımızın mezarları ve tarihi kalemiz bulunmaktadır. Bu topraklar İskân Kanunu çıktığında yerleşim yeri olarak kabul edilmiştir. İçerisinde hayvanlarımızı otlattığımız 6 adet tapulu arazi bulunmaktadır. Yine arazi içerisinde 80 yaşında zeytin ağaçları vardır. Bu arazide, yaklaşık 60 yıldır hayvancılık yapan Adil Kırlıoğlu'nun damları bulunmaktadır. Analarımızın, babalarımızın anılarının olduğu bu topraklarımızın birilerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz" diye konuştu.
Aralarında cami imamı Mehmet Ali Tanrıkulu ve üç köy azasının da bulunduğu 88 adet imzayı ilgili kurumlara gönderdiklerini ifade eden Mehmet ve Süleyman Kırlıoğlu, "Devlet büyüklerinden bu işin düzeltilmesi için yardım bekliyoruz" dediler.

MUHTAR, DUYURUYU ASTIĞINI İDDİA EDİYOR
Köy Muhtarı Mehmet Kıroğlu ise; söz konusu arazinin satışı için ilgili belgeyi köy muhtarlığı ve köy camisinin camına astığını söyledi.
Konuya ilgili yetkililer de, söz konusu satın alma işinin 300 dönüm alan üzerinde olduğunu, bu arazinin ilgili kişiye henüz verilmediğini ve sürecin devam ettiğini bildirdiler. Konunun Selçuk Orman İşletme Şefliği ile herhangi bir ilgisi olmadığını kaydeden yetkililer, özel ağaçlandırma yapmak isteyen ilgili vatandaşın İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden talepte bulunması üzerine, Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyonun söz konusu alanı incelendiği, özel ağaçlandırmaya uygun gördüğünü ileri sürdüler. Bu talebin, Barutçu Köyü Muhtarlığı ve halkının da bilgisine sunulması için Selçuk Kaymakamlığı'nın havalesi ile Köy Muhtarlığı'na gönderilen ilanın 7 gün muhtarlık binası ve ilgili alanlara asıldığını iddia ettiler. Ayrıca, bu alan içerisinde tapulu arazi olduğu iddiasının da doğru olmadığını savunan yetkililer, özel ağaçlandırma yapılmak istenen arazide herhangi bir tapulu arazi bulunmadığını ifade ettiler. Söz konusu arazinin ise henüz satın alınmadığını, sürecin devam ettiğini de belirttiler.
(NÖS-ERG-Y)

04.02.2013 14:23:51 TSI

Editör: Wan Haber