Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma-yazma kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Şu anda 16 kişinin devam ettiği kurslarda, 63 yaşındaki Abdullah Gire ve 24 yaşındaki oğlu Kemal Gire'nin okuma-yazma öğrenme istekleri engel tanımıyor.
Köylerinde okul olmadığından dolayı bu yaşına kadar okuma-yazma öğrenemediklerini belirten baba Abdullah Gire, "Zamanımızda köyde oturuyorduk, okul yoktu. Biz çobandık, çevremizde bir köyde okul vardıysa on köyde okul yoktu. Onun için de okula gidemedik. Okuma aşkı bende 5-6 senedir tekrar başladı. Çocuklarım tekrar beni teşvik etti. İstersen 70 yaşında ol yine de okumanın, öğrenmenin yaşı yok. Bir yere gittiğinizde okuma-yazman olmadığında nasıl gidersin? Nasıl bir arabaya binersin? Nerede ineceksin? Yerini bilmiyorsun. Bir yerde kayboldun mu evinin yolunu bilmiyorsun. Ondan dolayı okumanın yaşı yoktur diyorum. Şimdiye kadar okumadığıma da bin defa pişmanım. Allah'a şükür oğlum ile beraber halk eğitim merkezinde açılan kursa katılıyoruz. Benim gibi olan tüm okuma-yazma bilmeyenlere tavsiyem; en kısa zamanda kendilerine en yakın halk eğitim merkezine gelip okuma-yazma kurslarına kayıt yaptırsınlar" şeklinde konuştu.
Kemal Gire ise, "Hep işe gidiyorduk, işten dolayı okumaya fırsat bulamıyorduk. Maddi durum sıkıntısından dolayı da gelemiyorduk. Herkese tavsiye ederim, okumak çok güzel bir şey. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Arkadaşlarla birlikte okuma-yazma öğrendik, okumamızı geliştirdik" dedi.
Siverek Halk Eğitim Merkezi'nde öğretmenlik yapan Mustafa Karadağlı da, "Akşamları böyle değerli ağabeylerimize, öğrencilerimize, kursiyerlerimize okuma-yazma kursu veriyoruz. Gerçekten meslek hayatımda böyle özel bir sınıfa denk gelmedim. Böyle istekli, canla başla çalışan bir sınıfım var ve bununla gurur duyuyorum. Sınıfımın ders saatinin gelmesini büyük bir heyecanla bekliyorum" ifadelerini kullandı.
(BY-SO-Y)

31.01.2013 11:17:18 TSI

Editör: Wan Haber