Aydın'da bürosunda sigara içtiği için, Aydın Valiliği Tütün Kontrol Kurulu tarafından tutulan tutanakla 2 bin TL para cezasına çarptırılan bir avukat, uygulamanın yanlış olduğu gerekçesi ile kesilen cezaya itiraz etti. Aydın 2. Sulh Mahkemesi'nde görülen dava sonucu avukatı haklı bulan mahkeme, Av. Ökkeş Korkmaz'a kesilen cezayı iptal edip, dava ile ilgili posta giderlerinin de Aydın Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu tarafından alınmasına hükmetti.
Edinilen bilgiye göre, öğretmenlikten emekli olduktan sonra hukuk fakültesini de bitirerek avukatlık yapmaya başlayan Av. Ökkeş Korkmaz'ın bürosunu denetleyen Aydın Valiliği Tütün Kontrol Kurulu, bürosunda sigara içtiği gerekçesi ile Av. Korkmaz'a 2 bin TL ceza kesti.
Kendisine ait iş yerinde içtiği sigaradan dolayı kesilen cezayı haksız bulan Korkmaz, bunun üzerine Aydın 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açarak kesilen cezaya itiraz etti. 13 Aralık 2012 tarihinde açılan dava, yaklaşık 1 ay sonra tamamlandı.
4207 sayılı tütün mamulleri yasasının 5. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen işletme ibaresinin; çayhane, lokanta, birahane, kahvehane, lokanta, kafeterya, birahane ve dernek lokalleri gibi yerler anlaşılması gerektiğini belirten Av. Korkmaz, "Avukatlık bürosu benim özel iş yerimdir. Herkesin girip çıkması söz konusu değil ve kamuya açık alan değildir. Özel görüşmelerin ve çalışmaların yapıldığı yerdir" diyerek cezaya itiraz etti.
Avukatın itiraz talebini haklı bulan Aydın 2. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Murat Saz, 16/11/2012-894 tarih sayılı kararı ile cezanın iptaline ve posta giderlerinin de Aydın Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu tarafından ödenmesine hükmetti.
(İK-SO-Y)

24.01.2013 11:10:49 TSI

Editör: Wan Haber