"Erzurumlu Dadaş" lakaplı aşçı İdris Altuner (32), Kırşehir sevdası ile ikinci albümünü çıkardı.
Kırşehir'e işi dolayısı ile gelen ve on yıldır Kırşehir Belediyesi bünyesinde sosyal tesislerde aşçılık yapan İdris Altuner, ikinci albümünü çıkardı. 2009 yılında profesyonel müzik hayatına başlayan sanatçı, aşçılıktan profesyonel müzik hayatına giden zorlu yolu anlattı.
Altuner, 'Aşk-ı Divane' adlı albümü ile hem Erzurumlu hem de Kırşehirli müzikseverlerin kalbindeki yerini aldı. 'Aşk-ı Divane' adlı albümde eserlerini toparlayan sanatçı, müzikle ve aşçılıkla ölçülerini bozmadan bir arada yürüttüğü serüvenini şöyle anlattı. Altuner, "Müzikle yıllardır iç içeyiz. Aşçılığı da müzikle beraber devam ettirmeye çalıştım. Yıllarca ikisini de aynı başarı ve aynı çizgi ile hiç bozmadan bu günlere taşımayı nasip etti Rabb'im. İlk albümümde olduğu gibi ikinci albümümde de söz ve müziği bana ait olan birçok esere imza attım. Ozanlarımızın da birçok eserinden esinlendim" dedi.
Albüm çıkarma sürecinin uzun yıllara dayandığını ifade eden ve müzikle beslenilmediği sürece albüm yapmanın ve gönül insanı olmanın çok zor olduğunu kaydeden Altuner, "Reyhaniler, Sümmaniler, Aşık Emrahlar, Havvarlı Mehmet Lütfi Efendiler olduğu gibi Kırşehir'e geldikten sonra burada tanıdığım ve gönül dünyalarına yoldaş olduğum insanlar da oldu. Çekiç Ali, Muharrem Ertaş ve Merhum Usta Neşet Ertaş gibi ustalarımızın izinden yürümeye devam ediyorum. Belediye ve yetkili birimler bizleri de destekliyor. İnşallah bu topraklarda Anadolu'nun her köşesini anlatmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

KIRŞEHİR MÜZİK MERKEZİ OLAN BİR İL
Anadolu'da birçok gerçekliğin olduğunu sözlerine ekleyen Altuner, "Yaşayıp doğduğum yer gibi Kırşehir yerel ve ulusal manada müziğin merkezi olacak bir yer. Neşet Ertaş gibi tevazu sahibi bir ustanın yaşadığı topraklarda yaşamak beni mutlu ediyor" dedi.
Altuner, "Kırşehir'i ve bu mükemmel kültürü tarihi doku ile tanıtmak beni çok mutlu edecek. Beni bu bağlamda destekleyen herkese teşekkür ederim. Çok büyük ustaların yetiştiği ve yerel manada da ciddi müzisyenler var. Merhum Ertaş'ın tevazusuna sahip olmak beni çok mutlu ediyor. Devlet sanatçısı olma imkanını, 'Ben halkın insanıyım' diye reddeden bir insanın hayatından etkilenerek çalışmak gurur veriyor" ifadelerini kullandı.
Evli ve bir çocuk babası olan İdris Altuner, Kırşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinde aşçılık görevine devam ederek albüm çalışmaları için de destek bekliyor.
(EÖ-AEK-AÖ-Y)

03.01.2013 14:25:34 TSI

Editör: Wan Haber