Okul kaydı 'vesayet' kanununa takılan 9 yaşındaki Rabia Gönenç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatı ile İzmir'de eğitim öğretim hayatına başladı. Misafir öğrenci olarak kaydı yapılan Rabia, okul sırasında; "Beni okula gönderdikleri için teşekkür ederim" diye konuştu.
Annesini kanserden kaybettikten sonra görme engelli babası tarafından okula gidebilmesi için Muş'tan İzmir'deki akrabalarının yanına gönderilen 9 yaşındaki Rabia, hemşire olma hayallerine adım attı. Bir yıl önce annesini kan kanserinden kaybeden küçük kız, okuma sevdası uğruna yüzde 90 oranındaki görme engelli babası tarafından İzmir'deki akrabalarının yanına gönderildi. Okul kaydı 'vesayet' kanununa takılan Rabia, Milli Eğitim Bakanlığı'nın devreye girmesi ile İzmir'deki yeni okuluna, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştu.
İhlas Haber Ajansı'nın gündeme taşıdığı konu sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçip küçük kızın ikamet ettiği ilçede bulunan Çiğli Tüpraş Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu'na misafir öğrenci olarak kaydı yapıldı.

OKUL KAYDI YAPILDI VESAYET DAVASI AÇILDI
Çaresiz bekleyişlerinin sona ermesinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı ve tüm yetkililere teşekkürlerini sunan akrabalardan Zeynel Abidin Yıldırım, kayıt sonrası soluğu adliyede aldı. Karşıyaka 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne 'vesayet' davası açan Yıldırım; şöyle konuştu: "Şu an dünyanın en mutlu insanı benim. Okul idaresi ve öğretmenler Rabia'yı bağrına bastı. Bu konuda kimin katkısı olduysa Allah razı olsun. Haber yayınlandıktan sonra telefonlarımız kilitlendi. Şu an misafir öğrenci olarak başladı ama resmi prosedür başladı. Bugün Karşıyaka 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 'vesayet' davası açtık. Umarım bir an önce bu davada sonuçlanır. En büyük hayali hemşire olmak. İnşallah bugün bunun ilk adımını attı. Topluma faydalı olur umarım."
(AH-HO-Y)

12.02.2013 15:11:06 TSI

Editör: Wan Haber