Epilepsi hastası ve zihinsel engelli 8 yaşındaki Erol Yaşar'ın artan nöbetleri 'epilepsi nöbet pili'yle son bulacak. Çaresiz aile, engelli çocuklarının hayata tutunabilmesi için yetkililerden ve vatandaşlardan yardım bekliyor.
Ankara'nın Keçiören ilçesi Yükseltepe Mahallesi'nde yaşayan Yaşar Ailesi, minik Erol'un epilepsi hastalığıyla 1,5 yaşında tanıştı. Tüm çabalara rağmen nöbetleri son bulmayan Erol'un tek şansı, 21 bin dolarlık epilepsi nöbet pili. Pil için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuran Yaşar Ailesi, son umut olarak gördükleri epilepsi nöbet pilini alabilmek için yetkililerden ve vatandaşlardan yardım bekliyor.
İlaç tedavisi devam eden minik Erol, 2009 yılında Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü'nde ameliyat oldu. Ancak ameliyat sonrası da epilepsi nöbetleri son bulmayan Erol'un ilaç tedavisine devam ediliyor. Baba Oktay Yaşar, Erol'un 1,5 yaşında büyük bir nöbet geçirdiğini ve sonrasında zihinsel engelli kaldığını belirterek, GATA'da tanıştıkları bir doktorun VNS adı verilen 'epilepsi pili' tedavisini önerdiğini söyledi. VNS tedavisi için bazı şartların arandığını söyleyen baba Yaşar, "Aranan şartlar; çocuğun epilepsi hastası olması, bütün tedavi yöntemlerinin denenmiş ve sonuç alınamamış olması ve zihinsel engeli bulunmaması olarak belirtiliyor. Bize üçüncü şart uymadığı için pili taktıramadık. Pil için SGK'ya, Sağlık Bakanlığı'na gittim. Başbakanlığa dilekçe verdim, Meclis'e gittim, şu ana kadar cevap alamadım" diye konuştu.
Bugüne kadar oğlu için her şeyi yaptığını vurgulayan baba Yaşar, "İnsan dayanamıyor, çok zor durumdayız biz. Günde en az 30 kez nöbet geçiriyor. Bazen 1 hafta nöbet geçirmediği oluyor, o zamanlarda epey gelişme kaydediyor fakat nöbetler başlayınca tekrar sıfırlıyor" ifadesini kullandı. Nöbet sonrası küçük Erol'un kendinden geçtiğini söyleyen anne Fikriye Yaşar, "Resmen sarhoş gibi oluyor, yemiyor, içmiyor. Ayaktayken nöbet geçirirse yere düşüyor ve kafasını gözünü çarpıyor" şeklinde konuştu. 5 yaşındaki kız kardeş Ayşenur Yaşar'ın da abisine baktığını söyleyen anne Yaşar, Ayşe'nin abisine hiç kıyamadığını dile getirdi.
"ZİHİNSEL ENGELLİ DİYE KİMSE BENİM ÇOCUĞUMU GÖZDEN ÇIKARAMAZ"
Bir boya imalathanesinde işçi çalışan baba Yaşar, oğlu Erol'un acısını dindirecek pilin tedarik edilmesi için yetkililere seslenerek, "Sayın devlet büyüklerime sesleniyorum. Herkes oğlumuzu kendi oğlu gibi görsün. Alacak maddi durumum olsa zaten alacam. Ben sadece bu pilin takılmasını istiyorum. Allah kimsenin başına vermesin, çok zor. Yaşayan bilir" dedi.
Günlerini hastanede geçirdiklerini ifade eden çaresiz anne, Başbakan'dan yardım beklediklerini söyledi. Fikriye Şaşar, "Zihinsel engelli diye kimse benim çocuğumu gözden çıkaramaz. Herkesin hakkıysa benim çocuğumun da hakkı. Versinler o pili biz taktıralım. Ben kimseye bana ev alsın araba alsın demiyorum, ben sadece çocuğumun hakkını arıyorum" diye konuştu.
(PS-ÖK-Y)

07.01.2013 11:02:22 TSI

Editör: Wan Haber