Çankırı'nın Buğday Pazarı mahallesi muhtarı İbrahim Yılmaz (71), 36 yıldır muhtarlık mührünü kimseye kaptırmadı.
35 yaşında muhtar olan Yılmaz, bugüne kadar 17 vali, 7 belediye başkanı ile çalışma fırsatı buldu. 1977 yılından itibaren girdiği 7 seçimi ara farkla kazanan Yılmaz, rakip tanımıyor. İlerleyen yaşına rağmen mahallesi için durmadan çalışan Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek alıyor.
Mahallesinde 12 bin 447 seçmen bulunduğunu, vatandaşların her türlü talebini karşılamak için yıllardır çalıştığını dile getiren İbrahim Yılmaz, 36 yıllık süreçte halkın kendisinden memnun olduğunu dile getirdi.
Meslek hayatı boyunca 7 Cumhurbaşkanı, 17 vali, 7 belediye başkanı ile çok sayıda başbakan değiştiğini belirten Yılmaz, 7 kez üst üste muhtar seçildiğini ve kendisine rakip olan muhtar adaylarına tüm seçimlerde açık ara fark attığını kaydetti.
2008 yılında Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne geçildiğini ve seçmenlerin birçok ihtiyacının bilgisayar ortamına aktarıldığını ifade eden Muhtar Yılmaz, "3 yıl önce kendime bir bilgisayar aldım ve bilgisayar kullanmayı kendi çabalarımla öğrendim. Kendime Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek alıyorum ve sürekli gelişmeye çalışıyorum. Başbakanımızın söylediği gibi bizleri bu koltuklara layık gören seçmenlerimize hizmet etmek boynumun borcu. Yıllar önce yazarak hazırladığım evrakları, artık bilgisayar ortamında hazırlıyorum. Yaşım 71, ama ben hep teknolojiden ve gelişimden yanayım" diye konuştu.
Mahallede yaşayan tüm bireyleri yakinen tanıdığını ifade eden Muhtar Yılmaz, "Ben bu işi yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bunca yıllık meslek hayatımda bir kişiye bile "Bugün git, yarın gel" demedim. Halk beni, bende halkı sevdiğimde hizmet kendiliğinden geliyor. Bence muhtarlık kutsal ve şerefli bir görevdir.'' şeklinde konuştu.
3 dönemdir Muhtar Yılmaz'a oy verdiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Sevinç Aygül de, "Ben doğdum doğalı, İbrahim Amca bizim mahalle muhtarımız. Ben 3 dönemdir oy kullanıyorum ve tüm oylarımı ona verdim. Bundan sonraki dönemlerde, İbrahim Amca'nın karşısına çıkacak rakiplere şimdiden geçmiş olsun diyorum'' diye konuştu.
(MT-BÖ)

09.02.2013 11:32:26 TSI

Editör: Wan Haber