Mersin'de Özel Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda, özel eğitimde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özel Eğitim Değerlendirme Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ün başkanlığında yapıldı. Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya, Eğitim Denetmenleri Başkanı Metin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Akgül, özel eğitimden sorumlu şube müdürleri, resmi özel eğitim okulu ve kurum müdürleri ile Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin müdürleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, özel eğitimde yaşanan sorunların ele alınacağı bu tür toplantıları bundan sonra da yapacaklarını söyledi. Mersin'de özel eğitimle ilgili okul öncesi, işitme engelliler ilkokulu, eğitilebilir ve otistik çocukların eğitimlerine yönelik 4 okul açılacağını bildiren Gül, ayrıca zihinsel engelli öğrencilerin eğitimleri ile ilgili görev alacak öğretmenlerin yetiştirilmesine yönelik kursların açılma çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Eğitim Denetmenleri Başkanı Öztürk ise denetimlerde görülen en önemli sorunun öğrenci devam sorunu olduğunu belirtti. Öztürk, özel eğitim kurumlarında çalışan personelin kullanılacak modüllere göre belirlenmesi ve görevlendirilmesi gerektiğini de kaydetti.
Akdeniz RAM Müdürü Nermin Tutucu da yaptığı sunumla Mersin genelinde özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerindeki öğrenci sayıları, tanılama ve incelemenin nasıl yapılacağı, Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu görevleri ve işleyişi ile uygulamada yaşanan sorunlar hakkında bilgiler verdi.
(KYM-Y)

15.02.2013 12:12:23 TSI

Editör: Wan Haber