Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin'in 'Fikir Sofrası' buluşmaları sürüyor. En son partisinin eski il başkanlarıyla yemekte buluşan Engin, bu kez yine İzmir siyasetine yön veren isimlerle buluştu.
Kordon Otel'de düzenlenen yemeğe İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Burhan Özfatura başta olmak üzere, CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Yunus Yunusoğlu, Soner Göksel katıldı.
Toplantıda İzmir'in sorunları masaya yatırıldı, eleştiri ve görüş önerileri ele alındı.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in bir süre önce yaptıığı, 'İzmir siyasetine geçmişte yön vermiş isimlerle görüşerek, partimiz kadrosunu güçlendireceğiz' şeklindeki açıklamalarının ardından Özfatura ile buluşması akıllara, Özfatura'ya CHP'dan davet mi olacak sorusunu getirdi.
ÖZFATURA'NIN PARTİMİZE KATILMASINDAN ŞEREF DUYARIZ
Toplantıda İzmir ve belediyelerine yönelik eleştiri ve öneriler ile görüşlerin ele alındığını belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partisinin Burhan Özfatura'ya teklif götüreceği şeklindeki haberleri yalanlamadı.
İl Başkanı Engin,İHA'ya Özfatura'nın partilerine katılmalarından şeref duyacakları şeklinde bir değerlendirmede bulundu. Engin, "Toplantıda bu konuyu direkt ele almadık. Ancak Sayın Özfatura'nın partimize katılımından şeref duyarız. Partiye katılm konusunda bir şey gündemimize gelmedi. Toplantının konusu başka şeylerdi. Özfatura CHP'ye katılırsa en çok şeref duyanlardan birisi de ben olurum" dedi.
BİZ İŞİN MUTFAĞINDAYIZ
Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Burhan Özfatura ise, aktif olarak politikayı bıraktığını
ancak Engin'in açıklamalarından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
Özfatura, yaptığı üstü kapalı açıklamada adeta perde arkasında da görev yapabileceği sinyalini verdi: "Öyle bir şey nezaketen söylendi, lütfedildi. Sağ olsunlar, böyle bir görüşleri olmuş. Yaşım itibarı ile aktif siyasete dönmeyi düşünmüyorum ancak, bu işin servis haricinde bir de mutfak tarafı var. Bizler mutfakta olup, projelerimizle siyasete yön verebilecek bir dönemdeyiz. Herkesin bildiği bir laf vardır, "Allah sevdiği yöneticilere açık sözlü danışmanlar lütfeder, sevmediklerine de dalkavuklara musallat eder."
Toplantıda kimseyi şahsi olarak eleştirmediğini kaydeden Özfatura, açıklamasında, "O görevi yapmış bir eski başkan olarak ne rahmetli Ahmet Piriştina'yı ne de mevcut başkanımız Aziz Kocaoğlu'nu hiçbir zaman medya ve kamuoyu önünde tenkit etmedim. Mektup, telefon ya da yüzyüze söylerim eleştirilerimi" dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA ÖNERİLER ALINDI
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda kentsel dönüşüm ile ilgili konuların da ele alındığını belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "Çok yararlı .bir toplantı oldu. Tecrübeli siyasetçilerle bir araya geldiğim için mutlu oldum. Görüşlerinden çok yararlandık. Gerek yerel gerek genelsiyaset değerlendirmeleri yaptık,dünya ekonomisi belediye hizmetleriyle ilgili öneri ve eleştiriler de oldu. İzmir'i görmek istedikleri noktasının bu olmadığını belirtti değerli siyasetçilerimiz ve aynı zamanda çaba ve çalışmalarımızı yakından izlediklerini söylediler. Çok yararlı oldu"dedi.
Engin, 'Fikir Sofrası' adını verdikleri yemekli toplantıların süreceğini ve önümüzdeki cuma günü de İzmir vekilleriyle biraraya geleceklerinibelirterek, "İzmirliliğin uzlaşma olduğunu bir kez daha gösterdik. Onlar da çalışma yapıyorlardır, mbiz sekiz aydır başladık. Parti içinde derlenip toplandık. Cuma günü vekillerletoplantı yaptıky. Mayıs ayına kadar ki çalışma toplantımızı netleştireceğiz. Ayrıca sivil toplum kuruluşları, esnaflar, işadamları ve işsizlerle de biraraya gelip, sorun, eleştiri ve önerilerini dinleyeceğiz" diye bitirdi açıklamalarını.
(HD)

16.01.2013 18:03:25 TSI

Editör: Wan Haber