TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, petrol borsası kurulacak olan Ceyhan'da oda ve borsa meclislerinde kadın üye bulunmamasının tuhaf karşılanacağını söyledi.
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, petrol borsası kurulması için çaba sarf eden Ceyhan'da yetkililerin ilçeye daha çok iş kadını kazandırmak için kampanya başlatması gerektiğini söyledi.
Oda ve borsa meclislerinde daha fazla kadın temsilci sağlamak için çabalarını Ceyhan'da sürdüren TOBB Adana KGK Başkanı Esra Özden, Ceyhan Ticaret Borsası ve Ceyhan Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Borsanın seçim sürecinde Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Karagözlü'den kadın adaylara destek isteyen Özden, "Uluslararası etkinliği olan bir petrol borsası kurmak istediğimiz Ceyhan'da 'Oda ve borsamızın meclisinde kadın yok' dersek tuhaf karşılanırız. Bu dönem Ceyhan'da ilki başarmak yani meclislerimize kadın üye kazandırmak zorundayız" diye konuştu.
Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Karagözlü de TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkan ve üyelerini Ceyhan'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Borsamız yönetim kurulunda kadın üyelerle çalışmayı çok isterim. Ancak, öncelikle kadınlarımızın bu görev talip olması gerekiyor" dedi.
Daha sonra Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru'yu ziyaret eden Başkan Esra Özden, Başkan Yardımcıları Aysel Eyüboğlu, Özden Hozatlı, Kurul Üyeleri Zeynep Kırılmış, Emel Korkmaz ve Derya Nur Öner, Ceyhan İş Geliştirme Merkezi'yle ilgili bilgi aldı. Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Duru, birçok kurumun destek verdiği Ceyhan İş Geliştirme Merkezi inşaatının devam ettiğini, tamamlanmasıyla birlikte gerek merkez bünyesinde gerekse sosyal donatılarında kadın girişimcilere yer vermeye hazır olduklarını söyledi.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulları'nın Türkiye'de kadın girişimci sayısının artmasına çok önemli katkılar sağlayacağını belirten Duru, Kurula her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
(ADN-Y)

20.01.2013 14:14:32 TSI

Editör: Wan Haber