Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Amasya Lisesi binasının belediyeye peşkeş çekildiği iddiası Amasyalılara hakarettir" dedi.
Ekonomik ömrünü tamamlayan lise binası arsasının belediyeye ait iki arsa ile yaklaşık 2,5 önce belediye ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri arasında imzalanan protokol ile takas edildiğini belirten Belediye Başkanı Özdemir, yıkılacak binanın yerini altı 3 katlı otopark olacak bir meydana dönüştürmeyi planladıklarını söyledi. Özdemir, "İnsanların görüşlerine saygı duyarım. Karşı çıkmalarına saygı duyarım. Ama Amasya Belediyesi'ne peşkeş kelimesi denildiğini belediyeye, Amasya halkına, 91 bin insanına hakaret olarak görüyorum. Biz, o alana güzel bir meydan ve şehrin trafik sorununa büyük çözüm olacak bir yeraltı otoparkı yapacağız" diye konuştu.
Bakanlığın belediye tarafından takas edilen arsa üzerine Kız Meslek Lisesi yaptırdığını, Amasya Lisesi öğrencilerinin de yeni binaları yapılana kadar geçici olarak Kız Meslek Lisesi'nin eski binasına taşınacaklarını yineleyen Özdemir, "Biz, eğitimi aksatacak, eğitimi ikinci plana itecek herhangi bir işin içine de girmedik. Bilakis, ildeki derslik sayısını, eğitimin kalitesini artırmak amacıyla belediyenin iki tane gözbebeği arsasını Milli Eğitim'e verdik. Milli Eğitim'e peşkeş mi çektik. Kamu kurumlar arasında peşkeş olmaz" şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Özdemir, bakanlık uzmanlarının yaptıkları incelemelerde Amasya Lisesi binasının dayanıklılığını yitirdiği için acilen boşaltılması gerektiğini bildirdiklerini de hatırlattı.
(MÇ-SLH-Y)

31.01.2013 15:56:50 TSI

Editör: Wan Haber