Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nuri Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ve hizmetlerini eleştiren AK Parti il yöneticilerine sert tepki gösterdi. Özdemir, "AKP'lilere Macit Özcan'ın üzerinden siyaset yaptırmayız" dedi.
Nuri Özdemir, AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Hidayet Şeker ve İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Gül'ün, düzenledikleri basın toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan'a yönelik açıklamalarına yanıt verdi. AK Parti yöneticilerine sert tepki gösteren Özdemir, "AKP il yöneticileri, 3 dönemdir Mersin halkının oyları ve güveni ile görev başında olan Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında konuşurken biraz daha terbiyeli ve edepli olacaklar. Her zaman edepten dem vuranların, seçimle iş başında olan bir belediye başkanı hakkında kullandığı sözler kendi edeplerinin ve çaplarının ölçüsünü göstermektedir. Hani kendileri hep halkın iradesinden bahsederler ya, işte Macit Özcan da halkın iradesi ile orada oturuyor. O yüzden ona saygısızlık yapmak, onu seçen insanlara yapılmış saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.
Ak Parti'liler ile bazı bürokratların Büyükşehir Belediyesi'ni planlı ve programlı olarak Akdeniz Oyunları sürecinin dışında tutmak istediklerini öne süren Özdemir, Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e kazandırılmasında en büyük payın Büyükşehir Belediyesi'nin olduğunu iddia etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunlara kefil olmasının kişisel kefaleti değil, Başbakan kefaleti olduğunu ifade eden Özdemir, Başkan Özcan'ın da hiçbir zaman bu gerçeği inkar etmediğini kaydetti. Bazı AK Parti'lilerin Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni alacaklarını iddia ettiklerini anımsatan Özdemir, şöyle devam etti:
"Sayın Başbakan'ın gölgesinde siyaset yapmaya alışmış bu arkadaşlara şunu hatırlatmak isterim; Mersin Büyükşehir Belediyesi alınmaz, seçimle kazanılır. Şu anda en iyi durumda olduklarını söyleyen AKP'liler, iki dönemdir devletin tüm imkanlarını kullanmalarına rağmen Mersin'de hezimete uğramıştır ve bundan sonra da böyle olacaktır."
Hükümetin Kazanlı-Seyhan projesini hayata geçirerek Mersin'i bir turizm kenti yapacağını iddia etmesine rağmen, bu projeyi durdurarak turizmin baş düşmanı olan nükleer santral projesini hayata geçirdiğini dile getiren Özdemir, eleştirilerini şöyle sıraladı: "10 yıldır bir türlü bitirilemeyen Antalya yolu, 1 yıl önce bitmesi gereken Kazanlı-Seyhan projesi, daha temeli bile atılmayan Çukurova Havalimanı, AKP'nin Mersin'e verdiği değeri ve önemi göstermektedir. Öte yandan bilmem kaçıncı defa çöken spor tesisleri inşaatında, ne zaman bir işçi hayatını kaybedecek diye endişeyle bekliyoruz. İşte iktidar partisi olarak Mersin'e verdiğiniz değer ve önem budur. Ondan sonra kalkar Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Macit Özcan'ın hizmetlerini pervasızca eleştirirsiniz. Macit Özcan bu kadar başarısız da neden 3 dönemdir başkan seçiliyor? Halkın iradesine saygısızlık yapmanıza ve Macit Özcan üzerinden siyaset yapmanıza asla izin vermeyeceğiz."
Şu an yüksek yargıda bekleyen Denizpark projesini de değerlendiren Özdemir, şunları kaydetti:
"Yasal olarak tüm izinleri alınmış ve inşaatı tamamlanmış olan bir tesisin kaderi, maalesef siyasete kurban edilmek istenmekte. Bu işin arkasında kimlerin olduğunu ve hesaplarının ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Şu anda konu yargıda olduğu için susuyoruz, ancak bu projenin hayata geçmemesi için kimlerin çaba gösterdiğini yarın seçim meydanlarında açıklayacağız ve hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak."
(KYM-AKL-Y)

18.01.2013 13:36:54 TSI

Editör: Wan Haber