Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Mersin'in yağmur yağışlarından dolayı geçmiş yıllara oranla asla sıkıntı yaşamadığını ifade ederek, "Mersin'de sel tahribatı yaşanmamıştır. Bu yönde yapılan eleştiriler asla viicdani değildir" dedi.
2 gün önce etkili olan yağışların ardından "Mersin'de alt yapı sıkıntısı var" yönünde yapılan eleştirileri yaptığı yazılı açıklama ile cevaplayan Nuri Özdemir, yoğun yağışın bir-iki kenar semtte küçük çapta birikintiler yaptığını, bunun da bu yoğun yağıştan dolayı çok doğal olduğunu belirtti. Bazı çevrelerce Büyükşehir Belediyesi'ne karşı yapılan eleştirilerin insafsızca olduğunu savunan Özdemir, "Bir kaç gündür tüm Türkiye genelinde ortalamaların çok üstünde yağmur yağışları yaşanmıştır. Ve birçok kentte ciddi su baskınları oluşurken, kentimizde sadece bir-iki kenar semtte küçük çapta birikintiler yaşanması çok doğaldır. Mersin'de aşırı yağışlarda caddelerde arabaların suların üzerinde yüzdüğü günler ne çabuk unutuldu? Büyükşehir Belediyesi kentin alt yapısını tamamlayarak, Mersin'i gelecek yüzyıla hazırlamıştır. Ortalamanın çok üzerindeki yağışlarda birçok kent sular altında kalırken, Mersin'de yağmur suyunun hiç hasar bırakmayarak bir saat sonra çekilmesinden sonra yapılan eleştiriler asla vicdani değil" ifadelerine yer verdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin emin adımlarla bu kenti çağdaş yarınlara taşımaya devam edeceğini vurgulayan Özdemir, "Yağmur en yoğun bir biçimde yağsa bile bu kentte artık sel olmuyor. Vicdanlardan uzak eleştirileri asla dikkate almıyoruz ve almayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan'ın "Dünya kenti Mersin" hayali emin adımlarla gerçekleşmektedir. Bilinsin ki Mersin Büyükşehir Belediyesi ehil ellerdedir" ifadelerini kullandı.
(KRY-Y)

13.12.2012 16:54:41 TSI

Editör: Wan Haber