Fekiye Teyran Parkı’nda kurulan stant önünde bir araya gelen ve aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile BDP İl Eşbaşkanı Figen Yaşar’ın da bulunduğu grup, hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması konusunda çağrıda bulundu. Konu ile ilgili TÜYAD-DER Van Şubesi Başkanı Ahmet Aygün’ün kısa bir konuşma yapmasının ardından açıklamalarda bulunan Özdal Üçer, ülkenin en önemli sorunlarından birinin cezaevi sorunları olduğunu belirterek, “Herkes bu sistemin hedefi olarak cezaevlerine gönderildi. Sayısı on binleri bulan siyasi tutsaklar oldu. Sağlık kurumlarının verdiği raporlar doğrultusunda bile birçok insan tahliye olma hakkına sahip” ifadelerini kullandı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın samimiyeti konusundaki tereddütleri olduğunu dile getiren Özdal Üçer, “İnsanların cezaevlerinde ölümüne bu halk sessiz kalmayacaktır. Tüm halkımıza da çağrımız; AKP’nin, devletin samimiyetsiz tutumlarına karşı kimse tepkisiz kalmasın. Sayısı 430’u aşan hasta tutsakların serbest bırakılması sonrasında derhal bütün siyasi tutsaklar serbest kalmalı. Barış ve demokrasinin gelişmesi için Kürt halk önderi Abdullah Öcalan serbest kalmalı. Siyasi tutsakların tümü serbest kalıncaya kadar, Kürtlerin bütün siyasi hakları anayasal güvence altına alınıncaya kadar bu mücadele devam edecektir” diye konuştu.


""

Yapılan konuşmanın ardından Özdal Üçer ve Figen Yaşar başta olmak üzere hazırlanan belgelere atılan imzalarla kampanyanın startı verildi. Toplanacak olan imzaların Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanlığına gönderileceği açıklandı.

Editör: Wan Haber