CNN TÜRK’te yayınlanan Hakan Çelik’in sunduğu “Hafta Sonu” programında MHP'de yarın yapılacak olan tüzük kurultayına ve sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan genel başkan adaylarından Prof. Dr. Ümit Özdağ, gerilimin kaynağının genel merkez olduğunu söyledi.
 
Türkiye'nin şu anda demokratik bir ülke olmadığını savunan Özdağ, değişim olduğunda bu yaşananların hesabının sorulacağını belirtti.
 

"GERİLİMİN KAYNAĞI GENEL MERKEZ OLDU"

Şu ana kadar gerilimin kaynağı genel merkez oldu. Başvuruları dikkate almamak için her şeyi yaptılar. MHP mahkeme kapılarında bekletildi. Ne yazık ki Gemerek'te olmadık şekillerde sürece başka mahkemeler de dahil oldu. Sarayın, Adalet Bakanlığı'nın kanun dışı müdahalelerine maruz kaldık. Valilik kurultaya izin vermedi.
 

 "TÜRKİYE ŞU ANDA DEMOKRATİK BİR ÜLKE DEĞİL"

Bunların hesabı Türkiye tekrar demokratik bir ülke olduğu zaman sorulacak. Türkiye şu anda demokratik bir ülke değil. Cumhurbaşkanı anayasayı her gün ihlal etmektedir. Biz Türkiye'de demokrasi mücadelesi veriyoruz ve bu mücadele sadece MHP Genel Merkezi’ne karşı verilen bir mücadele değil. Bunu Türk halkı anladı ve değişim isteğine büyük bir sempati ile bakıyorlar.

"MİLLETİN ÖNÜNE İKTİDAR PROJESİ KOYMAMIZ LAZIM" 

2019'a kadar, 3 sene içerisinde iktidara hazırlanacağız. Oy artışını 2 katına çıkaracak büyük bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bunun için kişiler önemli değil, milletin önüne bir iktidar projesi koymamız lazım.

"ESKİDEN 'DEVLET ABİ' DERDİM, ŞİMDİ..."

Eskiden 'Devlet abi' derdim. Şimdi sayın genel başkanım diyorum. Ben üst kurul delegelerimize oyuna gelmeyin, kurultaya gelin diyorum.

Editör: Wan Haber