Van Tv'den Fazıl Elçi'nin haberine göre Van'ın Özalp ilçesinde 2011 yılında yapımına başlanan devlet hastanesi geçen sene aralık ayında faaliyete girdi. Faaliyete giren hastanede ne çevre çalışması var, nede oturacak bir yer. Hastaneye gelen hastalar, hastanenin sadece binasının olduğunu, doktor sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Hastane var ama içinde doktor yok
Özalp ilçesinde bulunan ‘Özalp Devlet Hastanesi’ 2011 yılında inşa edilmeye başlandı. trilyonlar harcanan devlet hastanesi 2015 yılının aralık ayında faaliyete girdi. Faaliyete giren hastanenin şimdi sadece binası var. Yıllardan beri doktor sıkıntısı çeken ilçe, yeni hastane yapılmasına rağmen yurttaşlar yine doktor sıkıntısından yakınıyor.

Çevre düzenlemesi yok
Yaklaşık 2 aydır faaliyet olan hastanenin dışı da içi gibi bakımsız. Çevre düzenlemmesi yapılmayan hastanede yolları da yazın tozdan kışın çamurdan geçilmiyor. Durumdan rahatsız olan ilçe halkı ise yetkililerin bir an önce duruma el atmasını bekliyor.

‘Doktor yoksa hastane ne işe yarar ki?’
İlçe sakinlerinden Senar Özbilir, “İlçemize güzel bir hastane yapıldı ama doktor olmadıktan sonra neye yarar ki hastane. Eskiden olduğu gibi hastalarımızı yine Van’a götürmek zorunda kalıyoruz. Birilerine buna el atmalıdır ve bu sorunu bir an önce çözmelidir” dedi. 

Editör: Wan Haber