Özalp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Özlap Belediyesi iş birliğiyle yürütülen Sosyal Hayatta Ben de Varım ve Gençler Sporla Hayat Bulsun projeleri kapsamında, keman, gitar, bağlama, ebru sanatı ve resim ile futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve cirit atma kursları açıldı.150 öğrenciye uzmanlar tarafından eğitim veriliyor.

Sosyal Destek Programından (SODES) sağlanan finansal destekle yürütülen projeler kapsamında, 3 köy okulunda da 500 kitaplık kütüphane oluşturuldu. 

Sosyal Hayatta Ben de Varım Projesi Koordinatörü Yaver Akgül, yaptığı açıklamada, projeyi kent merkezi ile köylerde yaşları 6 ile 15 arasında değişen çocukların kendilerini geliştirmesi için hazırladıklarını belirtti. 

Projeye 15 bin 795 lira ödenek çıktığını aktaran Akgül, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında 150 öğrenci ve 8 köy okulu yararlandı. 3 köy okuluna 500 kitap aldık. Ayrıca ilçemizde yaz kursları açtık. Keman, gitar, bağlama, ebru sanatı ve resim gibi çocuklarımızın yeteneklerini keşfedebilecekleri kurslarımız var. Spor alanında futbol, basketbol, voleybol, hentbol, cirit atma ve benzeri kurslar açtık. 2018-2019 eğitim dönemin başlamasıyla da öğrencilerimize yönelik il dışı geziler, sinema, gibi etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu projelerle köylerde yaşayan ve imkanları kısıtlı olan çocuklarımızın kendilerini geliştirme imkanı sağlıyoruz. Buna benzer çalışmalarımız devam edecek."

Gençler Sporla Hayat Bulsun Projesi Koordinatörü Sinan Ataç ise proje kapsamında okullarda açılan hentbol, voleybol, basketbol, atletizm, futbol kurslarda kullanılmak üzere spor ve giyim malzemesi dağıtıldığını aktararak, şunları söyledi: 

"Proje bütçesi 156 bin lira. Şu ana kadar projede 43 bin lira kullanıldı. Kurslara yaklaşık olarak 100 öğrencimiz devam ediyor. Yine bu kurslar dışında merkez ve mahalle okullarına 396 okuma kitabı dağıtıldı. Bizim tek amacımız yetenekli olan çocuklarımızın kendilerini geliştirmesini sağlamak ve onlara destek olmaktır." (AA)

Editör: Wan Haber